Cauza autismului?

Publicat în categoria Sănătate

1.691 vizualizari

De multi ani se duce o batalie neobosita intre sustinatorii efectelor benefice ale vaccinelor si cei care considera ca acestea ar cauza boli grave printre care si autismul la copii. Ca buni cetateni, cu totii am luat cand partea unora, cand a altora, ne-am temut, a trebuit sa luam decizii importante privind vaccinarea propriilor copii. Toata aceasta tevatura a fost fara doar si poate alimentata de lipsa unei explicatii stiintifice in ceea ce priveste cauza (sau cauzele) autismului. Se pare totusi ca stiinta a reusit de curand sa aduca putina lumina in ceea ce priveste cauzele care declanseaza aceasta boala.

Jurnalul de științe „Nature” a publicat in editia din Septembrie studiul a  doi profesori coreeni – Huh Jun-Ryeol si Gloria Choi – care au reușit să identifice una din cauzele majore ale autismului.

În cadrul cercetării a fost identificată legătura dintre o anumită bacterie prezentă în tractul digestiv al mamei și autismul copilului său. De asemenea a fost localizată cu exactitate zona creierului responsabilă de comportamentul autist, descoperire ce poate conduce la găsirea unui tratament al acestei boli.

Bacteria prezentă în tractul digestiv al mamei conduce la dezvoltarea unor celule imune care influențează în mod direct dezvoltarea celulelor nervoase ale fătului.

În momentul în care bacteria a fost eliminată cu ajutorul antibioticelor, puiul unei femele gestantă de cobai a fost perfect normal ca nivel de dezvoltare al creierului.

Cu siguranță, descoperirea celor doi profesori coreeni va conduce la dezvoltarea unor teste pentru depistarea bacteriei responsabile de producerea autismului, teste ce vor fi incluse în setul de analize al gravidelor.

Cei doi spun că rezultatele obținute au fost facilitate și de sinergia oferită de relația sentimentală ce exista între ei.

„În momentul în care am lucrat împreună, dar în laboratoare diferite, în locul unei competiții, care s-ar fi născut în mod normal între cercetători, noi ne-am ajutat reciproc. Acest aspect a contribuit decisiv la succesul studiului. Domeniile noastre de activitate sunt diferite, unul lucrează în imunologie, celălatl în neurobiologie, ceea ce a fost din nou benefic pentru în cercetările de neuroimunologie”, a afirmat Huh Jun-Ryeol.

Sursa: http://3dots.ro/article-6066.html

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Bomboane anticancer inventate la Cluj
  • Marijuana dincolo de halucinație
  • 10 beneficii pe care le are Sexul asupra sănătății