Ciulinul

Publicat în categoria Sănătate

1.444 vizualizari

Ciulinul este o plantă răspândită aproape în toate zonele fiind folosită încă din Evul Mediu  ca leac pentru bolile sistemului nervos și ale celui digestiv. Ciulinul conține aproape întreaga paletă de vitamine: A, D, E, K, complexul de B-uri, potasiu, seleniu, mangan, iod, calciu.

Deşi toţi am întâlnit această plantă puţin ştiu efectele benefice pe care le pot avea asupra organismului nostru seminţele, frunzele şi fructele.

Semințele ciulinului conțin substanțe cu o extraordinară acțiune benefică asupra ficatului, frunzele de ciulin au un puternic efect antioxidant, ajutând la scăderea nivelului de colesterol din sânge iar infuzia de frunze și flori de ciulin anulează efectele secundare ale  exceselor de substante și nu are contraindicații.

Laptele de ciulin a fost utilizat de mai bine de 2.000 de ani de vânzătorii de plante medicinale pentru a proteja ficatul împotriva toxinelor și pentru a trata boala cronică de ficat. Este folosit ca adjuvant în combaterea oboselii corzilor vocale, în degerături, alergii,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj