Publicația noii Conștiințe

Ciulinul

0 0

Ciulinul este o plantă răspândită aproape în toate zonele fiind folosită încă din Evul Mediu  ca leac pentru bolile sistemului nervos și ale celui digestiv. Ciulinul conține aproape întreaga paletă de vitamine: A, D, E, K, complexul de B-uri, potasiu, seleniu, mangan, iod, calciu.

Deşi toţi am întâlnit această plantă puţin ştiu efectele benefice pe care le pot avea asupra organismului nostru seminţele, frunzele şi fructele.

Semințele ciulinului conțin substanțe cu o extraordinară acțiune benefică asupra ficatului, frunzele de ciulin au un puternic efect antioxidant, ajutând la scăderea nivelului de colesterol din sânge iar infuzia de frunze și flori de ciulin anulează efectele secundare ale  exceselor de substante și nu are contraindicații.

Laptele de ciulin a fost utilizat de mai bine de 2.000 de ani de vânzătorii de plante medicinale pentru a proteja ficatul împotriva toxinelor și pentru a trata boala cronică de ficat. Este folosit ca adjuvant în combaterea oboselii corzilor vocale, în degerături, alergii,

Comentarii
Se încarcă...