Publicația noii Conștiințe

Cum poți adormi în 30 secunde cu această tehnică simplă

0

Privarea de somn este rea nu numai pentru sănătate, dar și pentru muncă și viața personală. Insomnia poate face ca o persoană să se confrunte cu următoarele riscuri:
• Boală de inimă
• Atac de cord
• Bătăi neregulate ale inimii
• Hipetensiune arterială
• Accident vascular cerebral.

Este în interesul nostru să dormim atât cât avem nevoie. Cu toate acestea, cum putem face asta, atunci când suferim de insomnie? Tehnica de respirație „4-7-8”, dezvoltată de Dr. Andrew Weil, poate fi raspunsul.

Dr. Weil este un practicant de wellness la Universitatea Harvard care a studiat meditație, respirație și modul în care ambele pot fi folosite pentru a contracara stresul.

Tehnica este ușor de învățat și de folosit. Este de ajuns să inspiri pe nas timp de 4 secunde, retentie pe plin timp de 7 secunde, expiri timp de 8 secunde, apoi repeți de încă trei ori. Acest exercițiu va încetini ritmul cardiac și îți va pregăti corpul pentru relaxare.
Tehnica de respirație „4-7-8” este, de asemenea, utilă pentru îndepărtarea stresului din timpul zilei. Dacă presiunea vieții sau de la locul de muncă devine un pic prea greu se suportat, acest truc simplu ar putea fi ceea ce ai nevoie.
Poți folosi acest truc când, de exemplu, ai un termen de predare foarte strâns…vei simți imediat cum bătăile inimii încetinesc. Această energie anxioasă (care pare să fie mereu acolo) va dispărea. Experimentează cum funcționează tehnica si împotriva insomniei. Vei avea o surpriză plăcută…

Sursa: SuntSanatos

Comentarii
Se încarcă...