De ce să îmbrățișăm

Publicat în categoria Sănătate

4.206 vizualizari

Îmbrățișarea are efecte semnificative asupra sănătății noastre. În timpul acesteia se eliberează dopamina, care este o substanță eliberată de creier și responsabilă pentru starea de bine și buna dispoziție a unei persoane.

Conform unui studiu, s-a demonstrat că o îmbrățișare are capacitatea de a regla bătăile inimii, reducându-le cu 5-10 bătăi pe minut. Astfel reducându-se riscul apariției anumitor boli ale inimii. Obiceiul de a freca pe persoană pe spate ajută la direcționarea sângelui către organele principale.

Conform altor studii, un efect foarte important îl are îmbrățișarea bebelușilor, asupra imunității acestora. Calmează durerea, îi ajută să doarmă mai bine, le dă o stare de siguranță, ceea ce îi va ajuta să fie și mai sociabili și jucăuși. Îmbrățișarea ”cangur”este esențială mai ales pentru primele luni de existență a bebelușilor, deoarece fără aceasta, copiii până la vârsta de 6 luni, riscă să sufere de depresie.

465892781 big-hug-why-we-kiss

 

Un studiu efectuat de Faculatatea din Carolina, făcut asupra persoanelor care au fost îmbrățișate cel putin câte 20 de secunde pe zi de partenerul lor; a demonstrat că scăzut nivelul cortizolului, substanța eliberată de creier în condiții de stres. Nivelul ridicat at cortizolului poate  genera creșterea tensiunii arteriale și a zahărului din sânge.

Deasemenea în timpul îmbrățisării este eliberat hormonul atașamentului și al iubirii, oxitocina. Această subtanță are un rol foarte important și în relația dintre mamă și copil.

Pe langă senzația plăcută pe care îmbrățișarea ne-o dă, aceasta ne întărește și sistemul imunitar, înlăturâd teama și lipsa de încredere în propria persoană. Așadar aceasta are un efect foarte important asupra sănătății noastre fizice și emoționale.

 

 

Sursa: suntsanatos.ro

Sursa Foto: All That Is Interesting, Step To Health, Single Parents – About.com

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj