Două alternative naturale la Ibuprofen

Publicat în categoria Sănătate

460 vizualizari

Ibuprofenul este un medicament antiinflamator valabil în farmacii și elibrat atât cu cât și fără rețetă, fiind utilizat îndeosebi în tratarea artritei, simptomelor menstruale, dureri de cap sau a orcărei tip de dureri în general.

Efectele secundare ale ibuprofenului apar de regulă la nivelul inimii și al sistemului circulator, asociate cu atacuri de cord sau accindente vasculare cerebrale,  probleme gastrointestinale asociate cu hemoragii interne sau cu perforări ale stomacului sau a tractului intestinal.

 

Alternative naturale la ibuprofen

Multe studii au fost efectuate pe diferite analgezice și antiinflamatoare naturale ce pot fi utilizate ca alternativă la ibuprofen. În general acestea nu au efecte secundare.

 

Boswellia

Acest remediu antiinflamator este tradiținal din India. Proprietățile acestuia sunt atribuite conținutului ridicat în acizi α şi β-boswelici . Aceștia îmbunătățesc circulația sângelui la nivelul articulațiilor și previn pătrunderea globulelor albe în țesuturile deteriorate. Această plantă este de regulă valabilă sub formă de supliment sau cremă.

 

Capsaicina

Este componenta activă din ardeiul iute și este folosită în general împotriva nevralgiilor, sau a durerilor musculare și de articulații. Această substanță acționează interferând cu substanța P, un produs chimic care ajută transmiterea semnalelor dureroase spre creier. O regăsim sub formă de cremă sau geluri.

 

Vă dorim multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj