Publicația noii Conștiințe

Dragostea trece prin stomac

0

”Stomac plin, inimă fericită”- proverb spaniol

Hrana are efect similar asupra creierului, precum sexul sau drogurile. S-a demonstrat că persoanele care nu au mâncat tind să fie mai agresive, deoarece scade nivelul glucozei din sânge. Dacă unul dintre parteneri începe să devină irascibil, se pare că un singur pahar de suc are capacitatea de a-l liniști.

Cercetările unor americani, au demonstrat că dragostea trece prin stomac. Aceștia au luat un grup de fete al căror creier l-au scanat înainte și după ce le-au ținut fără să mănânce timp de 8 ore. Conform cercetărilor s-a demonstrat că după ce acestea au mâncat, le-a crescut receptivitatea la poze care arată afețiune, precum și la dorința crescută de a-și ține iubitul de mână și de a-i oferi atenție.

”Burta plină nu învață bine”- proverb românesc

Însă imediat după ce am luat masa, ne poate lovi o stare de somnolență deoarece o masă bogată în zahăr, are capacitatea de a bloca producerea celulelor creierului, a unor proteine care sunt responsabile cu starea de alertă. De asemenea starea de somnolență poate apărea datorită unei combinații nu tocmai ideală de carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase și proteine. Timpul îndelungat dintre mese poate fi un alt factor, o masă prea bogată sau una prea săracă de asemenea pot avea același efect.

În cazul în care cei sătui sunt mai fericiți, cuplurile care știu să gătească sunt cele mai câștigate. Petru că și gestul prepărării hranei, este un motiv demn de a fi apreciat de partener. Deși o soluție, chiar romantică, este și masa în oraș, doar că uneori durează puțin mai mult și nu este mereu la fel de comod.

 

 

 

Sursa Foto: www.agrotv.bg

Comentarii
Se încarcă...