Efectele miraculoase pe care le au cojile de portocale

Publicat în categoria Sănătate

533 vizualizari

Cu toții cunoaștem proprietățile portocalelor.  Acestea sunt una din cele mai importante surse de vitamina C și ajută la fortifierea sistemul imunitar. îți fac părul și pielea frumoase și, în plus, te ajută să slăbești.

Ceea ce mai puțină lume cunoaște este faptul că hesperidina este cea mai importantă substanță activă din portocală și are un rol important în reducerea hipertensiunii arteriale, a colesterolului ”rău” și are proprietăți antiinflamatorii. Acastă substanță se găsește în coaja de portocală și în pielița care învelește miezul.

Vitamina C este vitală entru un sistem imunitar puternic. Rolul principal al acestea este de a ne feri de boli, făcând bine în diverse afecțiuni precum gripa, infecții recurente la nivelul urechii, răceli, etc

În urma mai multor studii s-a constatat că portocala are și proprietăți anticancerigene deoarece anumiți compuși din aceasta sunt eficienți în lupta împotriva cancerului esofagian, orofaringian precum și stomacal. Riscul apariției acestor tipuri de cancer este cu redus cu 40-50%.

Cum vă puteți bucura de beneficiile coajei de portocală? Rasă și folosită la asortarea salatelor, în ceai, iaurt, supe, terci de ovăz sau orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj