Publicația noii Conștiințe

Inima dincolo de bătăile ei

0

Bătăile inimii, sunt doar sunetul ușilor care se deschid, atunci când se fac schimb de emoții

Dintotdeauna s-a crezut că inima este un organ responsabil de sentimente, însă mereu s-a considerat acest fapt ca fiind o pură filosofie, fără să fie un mod prea simplu de argumentat științific. Anticii consideraseră că inima ar fi centrul înțelepciunii și sursa sentimentelor și a gândurilor. Oamenii s-au referit la sentimente ca având sediul în inimă, însă ceea ce se știa în societatea noastră despre activitatea acesteia și scopul ei, nu a părut să aibe o prea mare influență în modul existențial al sentimentelor exceptând faptul că inima a bătut mai tare în condiții de presiune și stres, sau emoții puternice.

Cercetările continuă în ciuda faptului că au șocat cu descoperirile în ceea ce privește inima, care se presupune că ar avea celule de suport, proteine, o rețea de neuroni și neurotransmițători.

Se pare că inima comunică foarte mult cu creierul motiv pentru care această legătură a fost numită legătura inimă-creier încă din anul 1991 de către dr. Andrew J. Armour.  Acesta susținea că inima este responsabilă pentru coordoarea întregului organism, recepționarea sentimentelor cum ar fi singurătatea, iubirea, stresul și bucuria, pe care le răsfrânge asupra corpului nostru, motiv pentru care s-a considerat că inima este organul principal.

”Există un creier și în inimă, cel puțin metaforic vorbind.  Inima conține neuroni și ganglioni care au aceleași funcții ca și cei din creier, ca de exemplu memoria. Ceea ce oamenii nu știu este faptul că inima trimite mai multe informații spre creier decât o face creierul spre inimă.” Declară dr. Rollin McCraty, din cadrul Insitutului HeartMath

Chinezii consideră ca inima ar fi sediul sufletului, și că aceasta poate fi afectată chiar și de sentimentul de bucurie, în exces, punctând pe faptul că trebuie să existe un echilibru între Yin și Yang, adică emoțiile pozitive și cele negative.

De asemenea, acestia mai consideră și că fiecare organ ar avea o inteligență proprie și un suflet propriu. Ficatul fiind sediul sentimentului de mânie și supărare, acesta fiind responsabil cu elaborarea startegiei. Vezica biliară se prespune că ne dă curajul de a lua decizii. Persoanele care suferă de probleme la plămâni se presupune că sunt triste sau melancolice. Pancreasul și stomacul suferă de deficit de energie când omul este stresat sau tinde să despice firul în patru. Iar rinichii se presupune că dau durata vieții și conțin energia ancestrală, ei fiind rezervorul de energie a organismului, și moștenirea de energie primită de copii de la părinți. Când alt organ pierde energie, rinichii îi donează de la ei.

Chinezii susțin că după ce am trăit o perioadă de tristețe, va urma una de bucurie și invers, pentru a se echilibra energiile. Iar fiecare lucru care ne va aduce bucurie, ne va aduce și tristețe, în condițiile în care încă trăim în dualism, și anume trăim Yingul și Yangul separat.

Aceștia consideră că un suflet bun, tinde să se vindece mult mai ușor decât un suflet rău. Însă nu este un mister pentru medicina actuală că ușurința organismului de a se vindeca, este strâns legată de emoțiile pe care le experimentăm , cele pozitive, tinzând să vindece mult mai ușor.

 

 

 

Sursa: radiocluj.ro

 

Comentarii
Se încarcă...