Mersul pe jos și beneficiile lui

Publicat în categoria Sănătate

759 vizualizari

O soluție pentru stresul cotidian și viața noastră agitată este mersul de jos. Conform a mai multe studii, acesta are o importanță vitală și ne poate fi un prieten foarte bun, nu numai al corpului nostru ci și al psihicului.

Acesta are capacitatea de a ne întări imunitatea, de a ne regla sistemul nervos și de a ne încărca cu energie. O plimbare prin natură poate înlocui cu succes o cafea atunci când nu mai avem ”baterie”, de asemenea ne poate ajuta să ne deconectăm de stresul cotidian, punându-ne într-o stare meditativă și de inspirație. Adică atunci când nu mai avem idei, pur și simplu o plimbare scurtă ne poate fi cel mai de folos prieten, care ne va da cele mai utile sfaturi, prin deconectare. Atunci când creierul este suprasolicitat, se va bloca, asemenea unui calculator.

Unele cercetări de la Stanford au afirmat că oamenii care se plimbă mai des, au de doua ori creativitatea mai dezvoltată decât o persoană care nu face mișcare. Așadar mersul pe jos nu face doar piciorul frumos ci și mintea.

Plimbarea prin natură, iarna, este un ajutor foarte puternic în a înlătura oboseala psihică, deoarece aerul rece de iarnă, este mult mai oxigenat și curat, ceea ce va însemna o reîmprospătare a creierului nostru.

De asemenea conform unor studii făcute de Universitatea din Georgia, se pare că în ciuda opiniei că mersul pe jos ne va obosi, acesta ne va spori nivelul de energie cu 20%.

O plimbare de 30 de minute pe zi, are capacitatea de a ne diminua presiunea arterială, fie ea făcută chiar și din reprize de 10 minute. De aceea în cazul muncii solicitante pe un scaun de birou, acesta va fi un foarte bun medicament.

De asemenea conform unei Universități de Stat din Appalachian, s-a demonstrat că mersul în ritm alert de 30/45 de minute pe zi, crește sistemul imunitar și înlătură apariția răcelii.

Mersul pe jos, are ca efect de medicament chiar și în evitarea cancerului la sân, acesta diminuând hormonul estrogen din compuși benigni sau dăunători, astfel mersul pe jos ajută la reducerea substanțială de celule cancerigene, după cum spun cercetătorii.

Așadar, o plimbare este necesară corpului și pshicului nostru și este medicamentul cel mai ieftin și la îndemână, pentru a ne ajuta să ne menținem sănătoși. Merităm o pauză din când în când, nu? Acum avem, scuza și motivele perfecte să o luăm.

 

 

Sursă Foto: http://impulsivemind.com/wp-content/uploads/2016/02/Benefits-of-walking.jpg

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj