Miraculoasele beneficii ale semințelor de in

Publicat în categoria Sănătate

846 vizualizari

Seminţele de in sunt bogate în vitamine, minerale, magneziu şi mangan, fibre, fitochimicale, iar multe dintre acestea include şi antioxidanţi. Nutriţioniştii susţin că protejează inima şi sistemul digestiv şi ţin greutatea sub control.

Seminţele de in consumate înainte de masă ajută la diminuarea senzaţiei de foame. Conţin o sursă importantă vegetală de Omega3 şi scad colesterolul şi nivelul zahărului din sânge. „Seminţele de in pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare şi sunt beneficie şi pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2. Ajută la controlul greutăţii, dar şi la prevenirea apariţiei cancerului. Sunt extrem de bune pentru sănătate, aşa că este indicat să le introduceţi în dieta zilnică. Pot fi consumate în diverse mâncăruri sau sub forme de capsule“, afirmă medicii nutriționiști.

Beneficiile seminţelor de in:

– Seminţele de in ajută la reducerea riscului de ateroscleroză. Reduc tensiunea arterială şi previn apariţia accidentului cerebral vascular şi atacul de cord. O capusă sau două pe zi de ulei de seminţe ajută la scăderea tensiunii.

– Seminţele de in au un rol important în lupta cancerului datorită concentraţiei ridicate de lignani, care împiedică dezvoltarea tumorilor canceroase.

– Uleiul de seminţe de in ajută la apariţia riscului de steoporoză. Este bun pentru că menţine starea bună a oaselor, prin creşterea nivelului unei proteine implicate în formarea sistemului osos.

– Seminţele de in oferă o senzaţia de saţietate şi încetinesc procesul de asimilare a grăsimilor. Sunt bune pentru persoanele care sunt constipate. În fiecare seară trebuie să consumaţi timp de patru săptămâni câte două linguriţe de seminţe de in fie întregi, fie măcinate, cu multă apă.

– Puteţi scăpa de acnee cu făina de in. Faceţi o mască naturală pentru faţă, iar în două săptămâni veţi observa că pielea este mult mai netedă. Seminţele ajută şi la prevenirea căderii părului.

Specialiştii au mai precizat că seminţele de in nu sunt indicate femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează, dar nici bărbaţilor care au un risc crescut de apariţia cancerului la prostată. Este important ca în momentul în care alegiţi să introduceţi seminţele de in în alimentaţia zilnică să consultaţi un medic.

Care este cantitatea recomandată?   Este inidicat să consumaţi două linguri de seminţe de in măcinate zilnic. Au o culoare care variază de la maro roşcat la auriu. Consumate în exces, pot fi toxice pentru organism.

Planta de in este una dintre cele mai vechi culturi din lume, provenind din China şi din Egiptul Antic.

 

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj