Scortisoara, dulcele miros al sanatatii!

Publicat în categoria Sănătate

571 vizualizari

 

Scorţişoara este un arbore veşnic verde original din Sri Lanka şi din sudul Indiei cu un miros îmbietor ce încântă până la extaz simţul olfactiv.

Scorţişoara este folosită încă din antichitate , vechii egipteni folosind-o pentru îmbălsămarea. În Evul Mediu era deja cunoscută ca un condiment  popular.

În ceea ce priveşte efectele terapeutice ale scorţişoarei, ea a fost folosită împotriva frigului. Aceasta tratează extremităţile reci, crampele musculare, durerile cauzate de răceală sau gripă, durerile reumatice ,indigestia şi lipsa poftei de mâncare. Ea poate fii adăugată în orice ceai cald oferind astfel o senzaţie de căldură în tot corpul.

Iată un remediu eficient contra răcelii, care calmează tusea şi curăţă sinusurile. Puneţi un beţişor de scorţişoară într-un vas în care clocotesc 300 de ml de apă şi lăsaţi să fiarbă la foc moderat, timp de două minute, după care opriţi focul şi scoateţi scorţisoara. Adăugaţi un plic de ceai verde si lasati sa se infuzeze cateva minute. Ceaiul rezultat se bea cald, in doua reprize.

 

„Ai grijă de corpul tău pentru că este singurul loc în care va trebui să traieşti.”(Jim Rohn)

 

 

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj