Publicația noii Conștiințe

Vinul, un aliat al sănătății

0

Bea un pahar de vin, în cinstea sănătății tale!

În ciuda faptului că alcoolul poate fi un motiv serios pentru anumite probleme de sănătate, se pare că vinul, în cantități moderate, poate fi un aliat foarte bun pentru amânarea sau în combaterea acestora. Un pahar de vin pe zi se presupune că ar fi elixirul tinereții, și secretul longevității italienilor, acesta prelungind media de viață a consumatorilor cu 3,8 ani.

S- a demonstrat că persoanele care consumă un pahar de vin pe zi, sunt mai inteligente, acesta fiind foarte bun pentru stimularea circulației sângelui, ajută la refacerea constantă a celulelor, oxigenarea creierului și se pare că ajută memoria chiar și în cazul maladiei Alzheimer, cu 80 %.

Deoarece împiedică apariția cheagurilor și reduce inflamarea vaselor de sânge, acesta este un foarte bun aliat a bunei funcționalități a inimii, reducând riscul apariției unui accident cardio-vascular cu 40 %. De asemenea conform unor studii făcute de Asociația Americană, se pare că vinul este bun pentru a ține la distanță cancerul ovarian la femei și a cancerului la plămâni la bărbați cu 60 %.

Acesta conține anumite componente folositoare în combaterea virușilor cum ar ar fi Salmonella, Helicobacter Pylori și  împotriva infecțiilor. De asemenea este un bun aliat în ținerea răcelilor la distanță și reduce substanțial numărul bacteriilor din cavitatea bucală. S-a constat că persoanele care consumă un pahar de vin pe zi au structura osoasă mai puternică.

Deci un pahar de vin, nu vă va face nici un rău, ținându-se cont și de faptul că persoanele care consumă vin, sunt persoanele cu nivelul de stres mai scăzut decât cele ce nu consumă, conform unui studiu făcut. De asemenea se pare că acesta reduce cantitatea e glucoză din sânge, consumatorilor de vin la masă, în cazul celor care suferă de diabet zaharizat tip 2. Deci haideți să luăm o pauză plăcută, din când în când, care ne poate fi un aliat bun și în cinstea sănătății noastre.

 

 

Sursa: csid.ro

Sursa Foto: Shaw Academy

Comentarii
Se încarcă...