S-au găsit noi beneficii ale vitaminei D

Publicat în categoria Sănătate

733 vizualizari

Pe lângă binecunoscutul efect al Vitaminei D asupra oaselor, se pare că acest medicament ajută mult mai mult decât se cunoștea deja. Aceasta ajută chiar la prevenirea  îmbolnăvirii de gripă, guturai şi alte infecţii respiratorii.

În revista „British Medical Journal”, a fost prezentat un studiu confirm căruia au fost analizate informaţii prelevate de la pacienţi din 14 ţări diferite şi s-a descoperit că vitamina D poate reduce riscul îmbolnăvirilor cu 12%.

„Vitamina soarelui”, cum mai este numită vitamina D, este vitală pentru sănătatea oaselor, dar are un rol important şi pentru sistemul imunitar, relatează Rador.

Informaţii prelevate de la aproape 11.000 de pacienţi,  au fost analizate de echipa de medici de la Universitatea Queen Mary din Londra. Aceștia sufereau de diferite afecţiuni respiratorii, de la un simplu strănut până la viroză şi gripă. Rezultatele au relevat că o persoană se poate proteja de astfel de infecţii dacă utilizează suplimente de vitamine zilnic sau săptămânal. Cercetătorii au declarat că Marea Britanie ar trebui să urmeze exemplul Statelor Unite sau al Finlandei, unde vitamina D este introdusă în laptele de consum.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: descopera.ro

Sursa Foto: Desprecopii.com

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj