Vorbești singur? Nu, nu ești nebun, ești chiar normal

Publicat în categoria Sănătate

618 vizualizari

Deși societatea actuală acuză persoanele care vorbesc singure, se pare că medicii de la Facultatea din Toronto, Canada, au ajuns la concluzia că vorbitul de unul singur, este chiar benefic.  Persoanele care vorbesc singure sunt persoanele care  reacționează mult mai bine și controlat în situațiile tensionate.

Psihologii din urma studiilor efectuate, în care persoanele care vorbeau singure au reacționat mult mai bine la stimulii din exterior, au concluzionat că vorbitul de unul singur ar putea fi o soluție foarte utilă în prevenirea deciziilor impulsive.

Se pare că acest femonem numit și solilocvie, este un fenomen care nu numai că nu prezintă nici o problemă de sănătate mintală, ci chiar este un reflex cu care ne naștem cu toții și care ajută copiii, de mici să se adapteze mai bine regulilor adulțiilor. Conform statisticilor, între 20 și 60% dintre conversațiile copiiilor sub 10 ani, sunt cu ei înșiși.

Această metodă reprezintă un remediu foarte eficient asupra stresului și conform  psihiatrului Luis Rojas Marcos, care susține că dialogurile pe care le purtăm cu prietenii, cu plantele, cu animalul de casa sau cu noi înșine, sunt factori care ne ajută să depășim cu mai multă ușurință, o situație de criză. Vorbind de unul singur, reușim să diminuăm intensitatea emoțională care ne impovărează câteodată. De multe ori acestă metodă este chiar cel mai util mod de a ne auzi, analiza și lua concluzii mult mai raționale.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: csid.ro, clicksanatate.ro

Sursa Foto: Classic 105751 × 639

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj