Cum am dat mâna cu ursul

Publicat în categoria Spiritualitate

721 vizualizari

Motto: ,,Dacă crezi că ești o sperietoare, aprinde Lumina!”. (Dorothy Thompson, jurnalist și om de televiziune american)

Un călugăr budist, care mergea liniștit pe drumul ce ducea la mănăstirea sa din munți, a fost surprins de un urs înfometat. Cu această bestie pe urmele sale, călugărul budist începu o fugă obositoare. Dar dintr-o dată se trezi pe marginea unei prăpăstii. Era în fața unei ALEGERI de care nu putea scăpa: să sară în gol sau să se lase prins și sfâșiat de urs. Ursul se apropia și deja își arăta înspăimântătoarele-i labe.
Călugărul budist se aruncă în prăpastie, dar reuși să se prindă de o ramură care ieșea din peretele pietros și stătea aplecată deasupra prăpastiei. Privi în jos și văzu o tigroaică înfometată, cu fălcile desfăcute, așteptând ca el să cadă. Astfel, săracul călugăr stătea agățat de o creangă, între două primejdii: deasupra, un urs înfometat încerca să-l înhațe iar jos îl aștepta un tigru înfometat.
În acel moment, doi șoricei, deranjați de acea gălăgie, ieșiră din vizuina lor și începură liniștiți să roadă creanga de care se prinsese nefericitul călugăr budist.
Situația era disperată.
În acel moment, călugărul budist văzu lângă creangă o tufă de zmeură sălbatică, cu câteva fructe roșii, coapte, suculente, gata, ce mai, să fie mâncate. Cu un ultim efort, își întinse brațul, culese două dintre ele, le puse la gură și gustându-le exclamă, extaziat:
-,,Hmm! Ce bune sunt! Ce gust delicios! VIAȚA E MINUNATĂ!”…
…Brusc, se simți tras de mâneca sutanei și deschise ochii: în fața lui, Eremitul – Maestrul lui – stătea cu un mic vas plin cu zmeură roșie, coaptă și suculentă.
-,,Nimeni nu poate să se găsească într-o situație atât de disperată încât să nu aibă nici un motiv de BUCURIE. A ști să-l descoperi este rodul Forței Spirituale și a umorului”, spuse zâmbind cu tâlc Eremitul…

Poate că simți un dor inexplicabil în Inimă. Poate că Vocea Interioară vibrează de o neliniște tăcută sau de un mai adânc sentiment al disperării. Poate că asculți această voce. Poate că nu. În ceasurile tihnite de dinaintea răsăritului sau în întunericul de dinainte de a adormi , uneori, poate, fără să-ți dai seama CONȘTIENT de acest dor, neliniște sau disperare…s-ar putea să auzi o CHEMARE CĂTRE SCHIMBARE…
Viața Ta este pe Cale să se schimbe!
Și când se va schimba, probabil nu Te vei mai putea întoarce la vechile obiceiuri, vechiul stil de Viață. Și este posibil ca prietenii să nu mai recunoască în Tine pe cel pe care-l știau cândva. Unii au senzația că doar supraviețuiesc și atunci își doresc să trăiască ACTIV. Alții spun că sunt înconjurați de bunuri care nu le aduc nici o BUCURIE și cochetează cu ideea de a abandona totul și de a o lua totul de la capăt. Unii oameni mai în vârstă îngăduie ca procesul de îmbătrânire să le afecteze nu numai corpul ci și vitalitatea interioară și ar vrea să se raporteze iar la tânărul sau tânăra care au fost cândva.
Toate aceste nevoi diverse, scopuri și dorințe au o soluție comună. Toți oamenii au nevoie să se conecteze la o parte din ei înșiși care este în afara timpului, neschimbătoare și esențială. CHEMAREA LA SCHIMBARE va răsuna în mințile lor până când se va produce această legătură. Ei trebuie SĂ SIMTĂ CĂ VIAȚA ESTE SACRĂ, iar aceasta include fiecare plantă, animal sau om din lume. Acești oameni, poate și Tu, au nevoie să treacă printr-un proces numit individuație: ei trebuie să înceteze de a mai face ceea ce face toată lumea și de a-și găsi confortul, încadrându-se în gloată.
Chiar dacă ceea ce Te face diferit îți aduce celebritate, ca în cazul unui muzician popular sau al unui politician reformist radical, tot riști să fii numit un CIUDAT sau chiar nebun. Ca societate, rareori încurajăm individualitățile din rândul nostru, deși este vorba tocmai de ceea ce e nevoie să devină fiecare dintre noi. Oamenii speră că dacă nu sunt prea diferiți, vor fi etichetați drept doar excentrici, iar felul lor de a fi diferit va fi tolerat.
Așadar,TE COSTĂ DACĂ ÎȚI URMEZI INIMA.
Când devii o individualitate și treci dincolo de sau în afara a ceea ce alții așteaptă de la Tine, s-ar putea să descoperi că puțini sunt cei care Te înțeleg. S-ar putea să nu reușești să-ți planifici existența pe cât ai vrea. Dar poți încerca să începi a considera CHEMAREA INIMII ca o mare aventură, iar Viața Ta ca o călătorie, nu ca o destinație.
Și deși schimbările prin care vei trece îți vor aduce noutăți minunate în Viață (zmeură coaptă, suculentă), s-ar putea să Te lipsești de unele dragi, familiare, dar care nu-ți mai slujesc. S-ar putea să dai mâna cu ursul, ca în parabola cu călugărul budist…Nu va fi neapărat nevoie să-ți lași slujba, dar s-ar putea întâmpla și așa ceva. Nu va trebui neapărat să-ți desfaci căsnicia ori vreo altă relație care Te leagă, dar e posibil și acest lucru (întotdeauna o tigroaică sau un tigru te poate aștepta după colț cu fălcile deschise…). Nu va fi obligatoriu să Te muți în altă parte sau să-ți schimbi apartenența religioasă (încă un popă ce intră în șomaj Divin!…), dar nu este exclus să fie așa… Aceste schimbări nu înseamnă trecerea de la un mod rău de Viață, la unul bun. Stilul de Viață în care Te-ai împotmolit ar putea fi tocmai ceea ce îi trebuie sau îi surâde altuia.
Tu însă ai Calea Ta. Calea Sufletului Tău.
A avea grijă de Starea Sacrului din Tine nu înseamnă că aceasta este deteriorată. Nu înseamnă nici a o vindeca, sau a îmbunătăți. Înseamnă, însă, O SCHIMBARE A CENTRULUI. Începi să recunoști că TU EȘTI SUFLETUL și că acest Suflet, atunci când este hrănit, îți îngăduie să duci o Viață mai armonioasă decât ai putea-o duce prin metodele curente de rezolvare a problemelor.
Ai venit AICI, pe acestă planetă, cu un Mare DAR: PUTEREA DE A ALEGE. Poți începe. Chiar de azi. Și când Te trezești din acest Vis, pe alocuri bizar și ciudat, vei descoperi că dintotdeauna ai avut un Maestru care te-a așteptat zâmbitor, cald, înțelept, cu fructele Înțelepciunii proaspăt aromate…
…Eremitul era chiar Sufletul Tău!…

atar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Ce iti aduce Luna Noua din Martie
  • Astrele ne dau vesti bune pentru noul an
  • De la autism la speranta