Pânza magică de paianjen

Publicat în categoria Spiritualitate

1.044 vizualizari

Cu toții visăm, fie că ne amintim sau nu. Și de aici apare întrebarea :Ce le-a generat și ce semnificație au? Această întrebare a existat dintodeauna astfel interpretarea viselor se regăsește în fiecare cultură, religie sau credință, devenind chiar obiect de studiu psihologic.

Dar, pentru indienii americani, visele sunt strâns legate de suflet și imprimă cursul vieții. Aceștia considerau că visele pot: fi profetice, pot arăta soluția într-un moment dificil, se spune că nici un nou-născut nu își primea numele până când acesta era indicat în vis persoanei care urma să îl numească.

b98b715412e12fdd09d57bb14215631b

Dar cu toții dorim să păstrăm visele „bune” și să le îndepărtăm pe cele „rele”. Iar aici intervine Dreamcatcherul. Acesta este format dintr-un inel de lemn care înramă pânza de paianjen și este decorat cu pene. Deși elemenele par simple și banale, semnificațiile sunt departe de fantastic. Se spune că, aerul nopții este plin de vise pozitive și negative. Visele pozitive își găsesc repede locul, dar cele negative vin haotic și brutal către visător, astfel Dreamcatcherul are rolul de a prinde visul urât în pânza lui și printr-o mișcare circulară către interior, dat de forma pânzei, visul urât este transformat în unul frumos, apoi alunecă lin direct spre visător.11942295_882731285143478_1558862169913852457_o

Multe legende stau la baza apariție dreamcatcher-ului. Dintre acestea am putea vorbi despre una din legendele Ojibwe în care se spune că dreamcatcher-ul a fost oferit de un paianjen femeii care și-a împiedicat copilul să-l ucidă și să-i distrugă pânza. În semn de mulțumire, i-a țesut o pânză, o legătură între ea și lună, care să o protejeze în timpul somnului de visele urâte.

O altă legendă ne spune că, în vremurile de demult copii au început să aibe vise urâte, astfel devenind din ce în ce mai nefericiți. Părinții au cerut ajutorul șamanului care le-a promis că va intrat în lumea viselor căutând o soluție. Cele 4 spirite-elemente au sărit în ajutor. Aerul purta visele copiilor, pământul le păstra în cercul lui, apa le separa pe cele dorite de cele nedorite, iar focul le ardea pe cele rele. Dar exista o problemă, visele purtate de aer trebuiau prinse. Păianjenul din umbră le-a sărit în ajutor, țesând o pânză magică în care visele erau prinse și lăsate pe mâna spiritelor.

Dreamcatcherul se poziționează deaspura patului, la capul visătorului, într-un loc accesibil razelor soarelui.

modern-dreamcatcher1

Sursă text http://www.raftulcuidei.ro/legendele-unui-dreamcatcher-visele-si-panza-de-paianjen/

Sursă imagine http://www.puckermob.com/moblog/the-imperfectly-perfect-diy-dream-catcher

Din aceeasi categorie:

  • Cele 10 non-porunci ale lui Osho
  • Rugaciune catre Mama Pamant
  • Charlie Chaplin Marele Dictator - mai actual decat oricand