Publicația noii Conștiințe

Să ascultăm liniștea!

1

De ce să îți spun ceva,  când mi-e mult mai ușor să tac? De ce aș umple timpul cu zgomot? De ce n-aș asculta ce vuietul oamenilor, al naturii?

Nu mi-e greu să vorbesc, doar mă gândesc dacă te ajută, sau daca te interesează ce am să îți spun.

Dacă rămâi tacut devii conștient de falsitatea și de măștile pe care trebuie să le porți în societate. În tăcere e mult mai simplu să te vezi pe tine,  să vezi cu adevărat ce simți și ce gândești. Îți dai seama că uneori cuvintele devin hipnotice și te fac să crezi cu ardoare în ele, dar ele sunt uneori doar măști pentru sentimente.

Vorbim în gând, vorbim cu voce tare, vorbim, vorbim, uneori doar pentru a face zgomot, iar când zgomotul nu e de ajuns, mai vorbim puțin!  Încercăm doar să umplem timpul. Nu facem pauză doar ca să fim tăcuți. Dacă încercăm să fim tăcuți, măcar puțin, oare devenim conștienți de nonsensurile pe care le spunem?  Ce rost are să ne spunem nonsensuri? Ne ascundem în spatele zgomotului?  Nu putem suporta liniștea, nu putem suporta să nu ne afirmăm într-un grup, așa că vorbim și mai mult, și mai tare,pentru a arăta cât de importante sunt vorbele noastre?

Hai să facem  loc liniștii! Ea apare când o lăsăm. Dar nu e zgomotul reprimat! Liniștea pornește din ființa ta, te cuprinde de jur împrejur, parcă ridicându-te, devenind un fenomen cu totul deosebit!

Hai să fim prieteni cu liniștea!

Fii prieten cu tine!

 

 

 

sursă foto : http://schilles-photography.deviantart.com/art/silence-300132808

Cmentariile sunt închise