Publicația noii Conștiințe

Emoția din spatele cuvântului

1

Dacă deții controlul asupra propriilor emoții, deții controlul asupra propriului destin

Încă de la începutul nostru existenţial, un rol foarte important în dezvoltarea noastră îl are cuvântul, acesta având un impact mare în formarea individuală ca personalitate şi implicit formarea propriei vieţi. Un fapt demonstrat ştiinţific ar fi acela că un copil care creşte în muzicalitatea unor cuvinte negative, va fi un copil cu mai puţină încredere în propria persoană, decât unul care aude şi simte frecvenţa unor cuvinte pozitive, chiar dacă nu sunt neaparat rostite la adresa acestuia.

Majoritatea dintre noi dispunem de capacitatea de a folosi arta vorbirii. Câţi dintre noi o folosesc, cu adevarat ca pe o artă?  Cu toţii ştim de capacitatea creatoare sau distrugătoare, pe care o are cuvântul rostit de noi, atât faţă de persoanele care intră în contact cu acele rezonanţe, cât şi asupra noastră. De fapt atunci când rostim un cuvânt adresat cuiva cu menirea de a ataca acea persoană, acel efect distructiv provocat de cuvânt nu ajunge la destinaţie, înainte ca acest efect să se fi produs înainte înăuntrul emiţătorului. E ca şi cum noi am fi o oglindă, care nu poate transmite ceva fără ca înainte imaginea proiectată să se fi produs în ea, de acolo pornind reflexia spre ceilalţi. De aceea ne simţim atât de rău atunci când suntem intr-o disensiune verbală. Deoarece aceasta ne provoacă să spunem lucruri lansate pentru distrugerea interlocutorului, efect care se produce înainte, în locul de unde porneşte.

Masaru Emoto, un cercetător japonez a realizat un experiment ce viza efectul cuvântului prin emoţia vibratorie a acestuia în raport cu apa, prin cristalizare. Se pare că apa îşi schimbă total modul de formare a steluțelor prin înghețare, în funcţie de rezonanţele cu care intră în contact.

Experimentul constă în analizarea structurii celulelor de apă, după ce acestea au fost supuse îngheţului cu o etichetă asupra sticlei în care aceasta era colectată, având notate diferite cuvinte cum ar fi: „dragoste”, „ură”, „pace”, „tristeţe”, ”bucurie”.

Se pare că emoţia vibratorie emanată de cuvintele notate pe biletele de pe sticle, a avut o mare influenţă asupra modului de cristalizare a celulelor apei, schimbându-i radical forma în funcţie de frecvenţa pozitivă sau negativă. Apa care a fost supusă îngheţului, etichetată cu frecvenţa unor cuvinte pozitive, a format diverse forme de steluţe care tindeau spre uniformitate; pe când cuvintele negative au provocat o formă haotică de cristalizare. Bineînţeles că experimentul continuase vizând şi alte  aspecte care au efect asupra apei, cum ar fi supunerea acesteia la rugăciune, așezarea borcanului cu apă, asupra unei poze sau difuzarea a diferite stiluri de muzică în încăperea cu apa. Efectul a fost similar.

Şi totuşi să nu uităm că o mare proporţie din compoziţia corpului nostru, este apă, iar ceea ce are cel mai mare efect asupra compoziţiei acesteia, nu este doar cuvântul. El de fapt este o consecinţă a unor cauze, şi anume: gândul și emoția.

Nu degeaba, după cum bine se ştie, cauza problemelor noastre de sănătate este întotdeuna o frecvenţă negativă în care ne complacem sau nu. Reţetele cele mai eficiente în privinţa tratării nostre în cazul unor defecţiuni fizice, sunt cele a emoţiilor pozitive. Atunci când eşti copleşit de emoţii pozitive, nu poţi decât să emani ceea ce te umple pe dinăuntru. De ce oare ne este atât de uşor să uităm că tot ceea ce facem sau spunem, se răsfrânge asupra noastră? Fără emoţii pozitive nici macar satisfacerea obţinerii celor dorite nu mai este la fel de vie, cum nici lupta pentru realizare.

 

”Și la început a fost Cuvîntul, și Cuvantul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu”-Ioan 1, Biblie

Mânuirea cuvintelor într-adevăr este o artă, la îndemâna tuturor. Deşi pare greu să rostim cuvinte frumoase de multe ori, acestea trebuiesc căutate înăuntrul nostru mai ales atunci când sunt cel mai greu de găsit. Pentru alţii, cel mai dificil este să se abţină din a rosti anumite cuvinte, dar am o veste bună pentru ei. Nici nu e nevoie. Atunci când simt nevoia să vorbească să o facă. Dar va fii nevoie de un mic exerciţiu, în care să înveţe să transforme cuvintele. Cu siguranţă vor fi surprinşi vazând cât de bine se simt rostind o apreciere sinceră atunci când tot ce le vine în minte nu este decât critica. Lăudând nu facem decât să încurajăm persoana în cauză, să dezvolte o caracteristică, menită să anihileze un defect. Aşa ve-ţi dobândi mai mulţi prieteni, simpatii şi satisfacţia de a şti că aţi contribuit la dezvoltarea unei persoane, indiferent de domeniu. Simţiţi-vă plini de viaţă şi energie pozitivă, pentru a vă ajuta şi ca o consecință, şi pe cei din jur. Astfel cuvintele dumneavostră vor fi o energie revigorantă pentru oricare suflet cu care intră în rezonanţă.

 

 

 

Sursa: Carțiile “Messages from Water”

Sursa foto: http://www.masaru-emoto.net/english/water-crystal.html

 

 

 

 

Cmentariile sunt închise