5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel

Publicat în categoria Comunitate

2.098 vizualizari
Monopoly

Elisabeth „Lizzie” Magie

Elisabeth Magie a inventat primul Monopoly patent and-l in anul 1904 sub numele de „Jocul mosierului”. Scopul jocului era sa educe masele despre inegalitatile economice. Intre timp, in mai mult de 100 de ani de existenta, Monopoly a devenit unul dintre cele mai indragite jocuri pentru cei mari si cei mici.

Pentru mai multe informatii despre Elisabeth „Lizzie” Magie vizitati si: https://news.nationalgeographic.com/2018/03/everyday-use-inventions-by-women/

 

 

 

Clark Gable in ecranizarea romanului Pe aripile vantului
Clark Gable in ecranizarea romanului Pe aripile vantului

Margaret Mitchell – Margaret Mitchell a fost o scriitoare si jurnalista americana care a trait intre anii  1900 si 1949. Margaret Mitchell a scris un singur roman – „Pe aripile vantului”. Cartea prezinta povestea lui Scarlett O’Hara – de la viata bucolica a fiicei de mosier in vechiul sud, trecand prin ororile razboiului de secesiune, si inapoi la viata imbelsugata, dar total diferita de dupa razboi. Este povestea unei femei voluntare si totusi atat de sensibile care alaturi de vointa de a invinge si „de a nu-i mai fi niciodata foame” ascunde o mare dragoste neimpartasita.

Cartea lui Margaret Mitchell a fost transpusa pe micul ecran in 1939 intr-o ecranizare care ramane si astazi de actualitate.

Pentru a viziona filmul Pe aripile vantului vizitati:http://filmehd.net/gone-with-the-wind-pe-aripile-vantului-1939-filme-online-subtitrate.html

 

Ana Aslan –  un medic român specialist în gerontologie, academician din 1974, director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie (1958 – 1988). A evidențiat importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă, aplicând-o pe scară largă în clinica de geriatrie, sub numele de Gerovital.

 

Sofia Ionescu-Ogrezeanu – Supranumită “doamna neurochirurgiei româneşti”, Sofia Ionescu-Ogrezeanu a devenit prima femeie neurochirurg din lume după o operaţie făcută în al doilea război mondial, recunoscută ca premieră mondială. În anul V de facultate, în 1944, a făcut prima sa operaţie pe creier unui copil care fusese victima unui bombardament.

 

Margaret Thatche – prima femeie prim ministru din Europa

Margaret Thatcher – Prima femeie prim ministru din istoria europei si-a lasat amprenta de netagaduit asupra istoriei Angliei. In timpul celor trei mandate consecutive a implementat un liberalism economic intransigent restabilind astfel prestigiul international al Marii Britanii. O personalitate nu lipsita de controverse, Margaret Tatcher a fost prima femeie prim-ministru din Europa.

Pentru mai multe detalii privin viata lui Margaret Thatcher vizitati si:

http://www.mediafax.ro/externe/biografie-margaret-thatcher-doamna-de-fier-care-a-remodelat-marea-britanie-10720882

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Portret robot - homosexualul de langa tine
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin
  • Idelologia care sta la baza necazurilor noastre