Take a fresh look at your lifestyle.

Albinele iubesc Cannabisul

152

Albinele sunt fani mari ai canabisului. Un studiu recent a descoperit că cu cât plantele de canabis sunt mai înalte cu atât este mai mare numărul de albine care vor trece prin plantă .

Noua cercetare, condusă de cercetători de la Universitatea Cornell și publictă luna trecută în „ Entomologie de mediu” , arată că oamenii nu sunt singurii fani ai buruienilor. Rezultatele consolidează de asemenea, un studiu publicat  anul trecut la Universitatea de Stat din Colorado, care a descoperit același lucru. Studiul arată modul în care albinele sunt foarte atrase de canabis datorită magazinelor abundente de polen ale plantei. Acest lucru ar putea deschide calea pentru oamenii de știință în a descoperi noi modalități de a-și susține populația în luptă, precum și populațiile florale.

Conform studiului, cu cât suprafața acoperită de planta de cânepă este mai mare, cu atât este mai mare șansa ca albinele să se roiasă în zonă. În plus, acele plante de cânepă care sunt mai înalte au o probabilitate mult mai mare de a atrage albine . De asemenea, studiul a constatat că pe măsură ce timpul trece albine au vizitat parcelele de cânepă din ce în ce mai frecvent. 

Rezultatele pot părea ciudate, având în vedere că canabisul nu produce nectarul dulce, zaharat pe care soiurile florale tipice îl produc pentru a atrage insectele. Cu toate acestea, polenul produs de florile masculine este foarte atractiv pentru cele 16 subspecii de albine din studiu, din motive care rămân necunoscute. Florile feminine – genul căruia oamenilor le place să fumeze pentru efectele sale intoxicante și liniștitoare – sunt practic ignorate de albine, deoarece nu produc flori acutale.

Albina este poate unul dintre cei mai importanți polenizatori gestionați în agricultura americană. Răspândirea celulelor sexuale masculine ale florilor la omologii lor feminini într-un proces natural este extrem de crucial pentru reproducerea plantelor. Potrivit Organizației ONU pentru Alimentație și Agricultură, polenizatorii valorează undeva între 235 și 577 miliarde de dolari la nivel mondial, datorită rolului lor principal în producția culturilor globale. Numai în SUA acest lucru înseamnă că albinele sunt responsabile pentru producția de culturi interne de 20 de miliarde de dolari  . Fără albine ne putem la la revedere de la migdale, afine, pepene verde și alte.

Așadar, deși adesea ne place să ne concentrăm pe utilizarea recreativă sau medicinală a marijuanei – în formele sale comestibile, fumabile și capabile, această nouă cercetare arată că planta poate ajuta de fapt natura și agricultura în moduri uimitor de importante .

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult