Take a fresh look at your lifestyle.

Aurul dincolo de strălucirea lui

1.007

„Graţie focului solar pe care îl conţine, aurul este atât de intens solidificat încât atinge o structură extrem de fermă şi de rezistentă, astfel că nimic nu-l poate vătăma. Având un aspect frumos, tânăr, strălucitor, greu, aurul conţine focul cel tainic care trezeşte natura la viaţă, o dinamizează şi îi conferă vigoare”, descrierea asupra aurului a lui Paracelsus.
Într-o formă uşor de asimilat pentru organismul uman, aurul se găseşte în cantităţi extrem de reduse, în alge şi în coaja violetă a fructelor şi a legumelor cum ar fi prune, struguri, vinete etc.
Aurul coloidal-ionic este un produs incolor. Acesta este un mediu stabil format din apa distilată şi particule nanometrice de aur fin în suspensie. Modalitatea de obţinere are la bază o metodă complexă ce foloseşte variaţii de tensiuni scăzute. Aceasta este considerată de către specialişti drept cea mai bună pentru obţinerea unei soluţii cu aur pentru consumul intern.
Prima prescripţie cu aur coloidal a fost făcută pe vremea lui Moise, pentru stări de nelinişte şi nerăbdare fiind utilizată şi astăzi pentru multe alte simptome.
În Egipt, era utilizat un elixir obţinut din aur lichid căruia i se atribuia abilitatea de a reface tinereţea şi sănătatea perfectă. Faraonii egipteni, Nefertiti şi Cleopatra au folosit aurul pentru menţinerea tinereţii şi a frumuseţii. Acesta a stat la baza chrysoterapiei, sau a terapiei cu aur pentru purificarea corpului, a minţii şi a spiritului.
În medicina indiană Ayurveda, aurul este cunoscut sub numele de Bhasma, adică cenuşă de Aur. Este considerat autentic şi este folosit după ce trece testul apunarbhavatva sau testul „neredevenirii” (incapacitatea de a deveni din nou metal prin modalităţi metalurgice).
Paracelsius, fondatorul şcolii de chimie medicală (precursoare a farmacologiei), a dezvoltat medicina pentru tratarea bolilor pe baza mineralelor metalice, inclusiv a aurului. Acesta considera că „aurum potabile” vindecă toate bolile şi păstrează trupul indestructibil.
În alchimie aurul este în strânsă legătură cu Soarele care guvernează zona plexului solar, inima, arterele, sistemul osos, starea generală de vigoare si vitalitatea. Cunoştinţele străvechi sunt în consonanţă cu cercetările contemporane. Acum se pot observa şi măsura aceste efecte asupra fiinţei umane aflate sub influenţa aurului: îmbunătăţirea stării generale de vitalitate, creşterea şi echilibrarea producerii hormonilor, efect reîntineritor, tonifierea inimii, producerea hematiilor.
Câteva dintre beneficiile cele mai des enumerate în cazul utilizării aurului sunt: scăderea stresului, anxietăţii, a stărilor depresive, tonifierea organelor slabite, creşterea voinţei, a coeficientului de inteligenţă (până la 20 unităţi pe scara Stanford-Binet), precum şi a stării de bine in general. Aurul este totodată utilizat în medicina modernă pentru asigurarea unei stări de sănătate cât mai bună a articulaţiilor, mai ales în boli grave cum ar fi artrita reumatoidă.
La nivel fizic, aurul acţionează asupra sistemului endocrin, în special asupra glandei pituitare. S-a constatat potenţarea şi armonizarea funcţiilor acestei glande endocrine, echilibrarea secreţiei peptidelor (hormoni, neurotrasmitatori) ce au rol revigorant şi reîntineritor. Este folositor pentru îmbunătăţirea funcţiei sexuale şi pentru fortificarea sistemului osos. Asupra inimii aurul este eficient în: echilibrarea funcţiei cardiace în general, tonifierea miocardului, reglarea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, reglarea fluxului sanguin, eliminarea cardiomiopatiei şi a insuficienţei cardiace.
Aurul dezvoltă abilităţile psihice şi măreşte puterea de introspecţie. Astfel, anumite credinţe sau griji subconştiente ies la suprafaţă şi devin înţelese descoperindu-se cauza lor. S-a constatat că acest fenomen are loc secvenţial aducând la lumină o problemă la un moment dat, dând posibilitatea explicării bolii somatice sau psihice în situaţia în care lipsesc factorii fizici, chimici sau anatomici, doar pe baza sesizării perturbărilor la nivel comportamental. Studiile asupra proprietăţilor aurului lărgesc orizonturile medicinii psihosomatice şi ne apropie de această viziune, evidenţiind totodată conceptul holistic trup-suflet al individului.
Pentru cei care se angajează în practici de meditaţie, aurul este un instrument util pentru a ajunge la stări modificate de conştiinţă, benefice, uşor şi fără efort. Totodată acţiunea asupra zonei inimii facilitează de multe ori evocarea spontană a unor efecte pozitive puternice considerate de către fiinţa în cauză drept stări model, de referinţă sau arhetipale.
În ceea ce priveşte proprietăţile aurului, cercetătorii din domeniul parapsihologiei susţin cu entuziasm teorii conform cărora aurul dezvolta capacităţi extrasenzoriale latente. Aceste teorii spun ca o fiinta umana ar trebui sa fie in mod firesc capabila sa manifeste o serie de capacitati extra-senzoriale. Prin acţiunea de armonizare a funcţiilor glandei pituitare şi de dinamizare generală a encefalului, aurul face ca pragul dintre senzorial şi extra-senzorial să fie perceput ca fiind tot mai mic.
 
 
 
 
 
 
 
Sursa: sursadesanatate.ro
Sursa Foto: pressalert.ro]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult