Take a fresh look at your lifestyle.

Care alimente ne sunt prietenii de nelipsit în sezonul rece?

672


Migdalele. Conțin magneziu, care ajută la sănătatea inimii și a creierului, calciu și minerale care ajută sistemul osos; vitamina E, necesară sănătății pielii și primești energia necesară întregii zile, cu numai câteva migdale pe zi. Atenție totuși la cantitatea pe care o servești zilnic, deoarece pot prezenta un risc pentru persoanele care au tendințe de îngrășare, pentru că sunt foarte bogate în calori. Se spune despre ele, că 100 g de migdale consumate sunt echivalentul a 100 g acumulate în greutatea corporală.
Bananele. Conțin pectină care te protejează împotriva fluctuațiilor de glicemie și îți dau senzația de satietate mai mult timp. Bananele sunt pline de fibre alimentare consistente și sunt indicate în prima parte a zilei, deoarece dau energie. Se spune despre acestea că dau creierului o anumită senzație de placere prin constituția acestora, și anume, pentru că sunt cremoase.
Peștele gras. Se pare că macroul, sardinele, heringul sau somonul, sunt o sursă bună pentru aportul de acizi grași Omega 3 și Omega 6. Sunt indicate câte 2-3 porții de pește pe săptămână. Se spune că persoanele care consumă pește sunt mai inteligente. Probabil din cauză că acesta conține magneziu, care este foarte important pentru buna funcționalitate a creierului.
Kiwi. Se spune despre kiwi că este echivalentul unei aspirine. Acesta are un aport mai mare cu vitamina C decât o portocală, și este bogat cu un mix generos de substanțe nutritive: magneziu, fier, calciu, cupru, potasiu și acid folic. Acesta stimulează tranzitul intestinal lent.
Și să nu uităm de legume, în această perioadă în care se pune accent foarte mult pe carne. Acestea sunt o sursă sigură de viață, echilibrată și sănătoasă.
 
 
 
 
 
 
 
Sursa: clicksanatate.ro
Sursa Foto: Ecoportal.md, Ce face Mimi]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult