Take a fresh look at your lifestyle.

Cea mai mare grădină verticală din lume se află în Singapore

834

Cea mai mare grădină verticală din lume se află, oficial, confirmat de Cartea Recordurilor, în Singapore, pe un turn de locuinţe construit de City Developments Limited (CDL). Peretele verde al clădirii are o suprafaţă de aproape 2.300 de metri pătraţi şi va economisi energie şi apă în valoare de peste 500.000 de dolari anual. Proiectul va fi finalizat complet în decembrie 2017.

 

 
Clădirea Tree House construită de CDL se află într-o zonă liniştită a Districtului 23 din Singapore. Are 24 de etaje şi este o clădire de locuinţe, gândită în aşa fel încât să se folosească de tehnologii moderne durabile, care să ajute clădirea să funcţioneze cât mai ecologic, să găzduiască grădina verticală şi să includă elemente de design la rândul lor menite să facă întreg complexul de locuinţe prietenos cu mediul: ferestre care ajută la reducerea temperaturii, senzori de mişcare ce activează luminile automat (ori le sting, după caz) şi altele.
Grădina verticală a turnului va reduce amprenta de carbon a acestuia prin filtrarea poluanţilor şi a dioxidului de carbon din aer. Exteriorul verde va reduce rata absorbţiei de căldură, ceea ce înseamnă o economie de 15 – 30% la energie. Dezvoltatorul proiectului, compania City Developments Limited (CDL), a câştigat licitaţia pentru acesta în august 2009 şi spune că va finaliza integral blocul, cu grădina şi toate tehnologiile integrate, până la sfârşitul anului 2017, când apartamentele din clădire vor putea fi date în folosinţă.
 
Sursa&foto: Design Taxi, IH]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult