Take a fresh look at your lifestyle.

Colorează-ți viața

1.316

Uneori, mi-aș dori ca viața să aibe linie melodică, sa știu prin ce secvență trec
Viața are culori în fiecare părticica prin care trecem. Fiecare emoție, întâmplare, fiecare vârstă, fiecare persoană cu care intrăm în contact, fiecare melodie pe care o savurăm, drum, imagine care ne captează ochii și la fel are și fiecare vis. Totul are culoare. Totul are farmec. Atunci când refuzi să îl mai vezi, viața devine alb-negru și la fel și noi.
Obișnuim să decolorăm viața prin ochii rațiunii care fac ca mixul de sentimente să pălească. Obișnuim adesea să spunem că e mai bine să fim raționali, considerând că emoțiile ne ajută să fim mai puțin cerebrali, ceea ce este adevărat, dar asta nu înseamnă că ne transformă în oameni mai puțin destepți. Poate că într-adevăr nu avem cum să le știm pe toate, poate că a fi cerebrali, nu este neapărat soluția la toate. Uneori e bine să ne ieșim din minți, la propriu. Toți am văzut adesea că deși am luat cele mai pertinente decizii, rezultatele nu au părut să fie la fel. Asta ne-a descurajat și făcut să simțim că orice am face, viața este pur și simplu un cal sălbatic, care nu numai că nu se lasă călărit, ci chiar ne duce și unde vrea el. Ne pierdem toată energia să ne chinuim să rămânem pe el, ce să mai spunem, de a deține controlul asupra propriului drum?
Poate că în copilărie am fost mai fericiți pentru că ne-am permis să mai credem în basme. În lumea aia fără limite, colorată, plină de sentimente fără să ni se ceară să renunțăm să credem în farmecul nevăzutului în care inconștient credeam. Apoi am fost obligați de societate și tiparul impus să devenim raționali, să ”creștem”. De atunci suntem niște roboței ocupați mai mult să supraviețuim decât să trăim. Roboței care au ajuns să cosidere ”normal”, să fi morocănos fără motiv, decât să zâmbești fără motiv. Să știi că fața ta învață de la tine, și să te scutească de energie să te mai încrunți, rămâne așa. Ăsta e motivul pentru care și trăsăturile noastre evoluează în timp, o dată cu noi, în funcție de noi.
Suntem concentrați mai mult să facem față loviturii calului numit viață, pe care suntem, pentru ca mai apoi să ne ținem bine fiind pregătiți  pentru următoarea lovitură. De fapt nici nu suntem pregătiți, suntem doar îngrijorați. Suntem stresați și în timpul provocărilor și între ele. Pentru că noi am încetat să mai credem în cai care zboară, care sunt prieteni cu noi, și care vor ca această călătorie să fie o aventura frumoasă. Suntem ca niște batrănei într-un loc de joacă, frustrați, care se uită în jur și bomborosesc, că știu ei mai bine și nu are rost să încerce, pentru că viața se presupune a nu fi distractivă. Însă viața este exact așa cum alegem noi să o luăm sau să o privim.
Într-un sanatoriu un doctor este întrebat despre pacienții săi, de către un vizitator. Cel mai mult i-a atras atenția o femeie care era extrem de fericită. Și a întrebat care este povestea acesteia.
-Femeia aceasta a dus o viață dură, spuse doctorul. A avut un soț alcoolic care o agresa și înșela adesea. Avusese un copil care a murit și asta a făcut-o să își piardă mințile.
-Și acum? întreabă vizitatorul
-Acum este căsătorită cu un chirurg, are trei copii și este extrem de fericită.
-Oau, ce frumos! Care a fost secretul ei să își revină atât de bine?
– Nu am tratat-o niciodată de nebunie, cum aș putea să vreau să îi iau bucuria?
Poate că uneori nebunia este cheia colorării noastre. Poate că nebunia de a crede în farmec ne va transforma viața din alb-negru în color și ne va face mai fericiți. Poate că abia atunci am simți că trăim și merită. Pentru că emoțiile ne vor colora viața și o vor face o aventură demnă de trăit. Poate că acel cal puternic și sălbatic pe care suntem, are nevoie doar să alegem să credem puțin în el și abia atunci i-am câștiga încrederea. Poate că cheia este doar să alegi să crezi în frumos, și vei reuși să faci asta, învățând să iubești… începând cu propria persoană. Ești unicul responsabil pentru fericirea ta.
 
 
 
Sursa Foto: logo-eficient-123]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult