Take a fresh look at your lifestyle.

Curiozități despre albine

2.191

„Dacă albinele ar dispărea, omenirea ar mai exista încă 4 ani …” Albert Einstein

Exista 16 000 de specii de albine, dintre care doar 5% sunt sociale și trăiesc în roiuri. Albina de miere este cea mai cunoscută. Pe când celelalte albine sunt de fapt albine solitare. Sunt foarte importante pentru procesul de polenizare, fără de care nu ar exista plante, implicit animale și nici oameni. 
Curiozități despre albine:

  1. Albinele pot recunoaște foarte ușor figurile geometrice, motiv pentru care apicultorii, desenează pe stup, la intrare, diverse forme geometrice, pentru ca ele sa își recunoască stupul mai ușor.

 

  1. Mai mult de atât albinele, conform unor noi studii, sunt capabile să recunoască chipurile oamenilor. Acestea au putut recunoaște diverse portrete din niște poze alb-negru.

 

  1. Trantorii, nu culeg polen sau nectar, deoarece au trompa scurtă și nu pot. Ei doar consuma și trăiesc doar pentru a se împerechea cu matca. La împerechere endofalusul lor se rupe și mor în scurt timp. În cazul în care mierea din stup se împuținează, albinele îi dau afară din stup.

 

  1. Bâzâitul albinelor, pe care îl auzim noi, este produs de 4 aripioare care se mișcă extrem de rapid, 11 000 de bătăi pe minut.

 

  1. Mierea a fost folosită de acum mult timp pentru tratarea rănilor de război, fiind recunoscută pentru caracteristicile acesteia antibacteriene și de a absoarbe umezeala. Acesta vindeca foarte bine de la răni externe,până la multe alte afecțiuni ale sănătății.

 

  1. Iarna albinele, au nevoie de cel puțin doua zile pe sezon, în care să iasă să își faca nevoile și să își curețe stupul de albinele moarte. Dacă nu reușesc să facă asta, stupul nu va supraviețui, chiar dacă au hrană. Condiția ca acest lucru să se întâmple, este ca în acel sezon să existe cel puțin două zile cu temperatura de minim 12 grade. Temperatura pe care o pot suporta acestea.

 

  1. Albinele nu deosebesc verdele de albastru și au frică de alb. Probabil că din cauza instinctului de supraviețuire, deoarece dacă se așează pe zăpadă, mor, din cauza temperaturii scăzute. De aceea apicultorii, în general, au costumele albe. De asemenea conform cercetătorilor, albinele la fel ca alte insecte zburătoare, văd de 5 ori mai repede decât oamenii.

 

  1. Cea mai bătrână albină a fost găsită în Myanmar, conservată într-o bucată de chihlimbar. Și are o vechime de 10 milioane de ani, conform cercetătorilor.

 

  1. Pe parcursul vieții, o albină produce între 1-12 lingurițe de miere. Durata de viață a unei albine diferă în funcție de gradul de uzură al acesteia. O albină lucrătoare în perioada culesului trăiește în medie 42 de zile, pe când durata de viață a unei regine este de 5-7 ani.

 

  1. O albină este de 20 de ori mai puternică decât un cal, întrucât ea poate deplasa pe un teren plan, o greutate de 20 de ori mai mare decât greutatea proprie, pe când un cal abia tractează un corp cu greutatea corpului său.

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Sursa Foto: www.libertatea.ro]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult