Take a fresh look at your lifestyle.

De ce oamenii din acest oraş italian trăiesc mai mult de 100 de ani

3


 
 
După presupunerile lor, oamenii din Acciaroli sunt posesori ai unor gene bune şi urmează o dietă extraordinară. Populaţia locală adoptă o dietă mediteraneană bogată în peşte, ulei de măsline şi rozmarin.
„Rozmarinul nu numai că este bogat în calciu, fier şi vitamina B, de asemenea, testele de laborator au constatat că are proprietăţi antioxidante şi conţine compuşi anti-inflamatorii. Studiile suplimentare sugerează că rozmarinul poate acţiona ca un agent anti-tumoral”, a declarat Giulia Aloisio Rafaiani.
„Ei folosesc rozmarin în aproape tot ce gătesc. Studiile ştiinţifice au demonstrat că această plantă previne disfuncţia cognitivă şi unele procese de îmbătrânire”, a declarat Maisel.
Un alt ingredient cheie potenţial pentru longevitate este anşoa. „Toată lumea mănâncă anşoa. Mie îmi place salata Caesar, dar nu credeam că ea mă va ajuta să trăiesc până la 110 ani”, spune Maisel.
Maisel şi colegii săi vor analiza probele de sânge de la populaţia indigenă, şi anume indicii genetici, pentru a înţelege mai bine dieta lor, stilul de viaţă şi obiceiurile lor. Ei vor examina, de asemenea, bioindicatorii de proteine care sunt legaţi de riscul bolilor de inimă, Alzheimer, bolile de rinichi şi cancer.
 
Sursa: ScienceAlert
 
 ]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult