Take a fresh look at your lifestyle.

De ce să îmbrățișăm

4.272

Un studiu efectuat de Faculatatea din Carolina, făcut asupra persoanelor care au fost îmbrățișate cel putin câte 20 de secunde pe zi de partenerul lor; a demonstrat că scăzut nivelul cortizolului, substanța eliberată de creier în condiții de stres. Nivelul ridicat at cortizolului poate  genera creșterea tensiunii arteriale și a zahărului din sânge.
Deasemenea în timpul îmbrățisării este eliberat hormonul atașamentului și al iubirii, oxitocina. Această subtanță are un rol foarte important și în relația dintre mamă și copil.
Pe langă senzația plăcută pe care îmbrățișarea ne-o dă, aceasta ne întărește și sistemul imunitar, înlăturâd teama și lipsa de încredere în propria persoană. Așadar aceasta are un efect foarte important asupra sănătății noastre fizice și emoționale.

Sursa: suntsanatos.ro
Sursa Foto: All That Is Interesting, Step To Health, Single Parents – About.com]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult