Take a fresh look at your lifestyle.

Luna, prieten sau dușman?

1.101

 “Nu putem crea fenomene şi pentru că nu le putem crea, nu depinde de fenomene, ci depinde de noi”. Hippocrate
Deşi o parte din cercetări nu au făcut decât să demonstreze că efectele Lunii asupra noastră sunt doar o superstiţie, alte studii confirmă că aceasta ar avea un efect asupra noastră.
Încă din antichitate s-a studiat anstronomia cu maximul de interes şi seriozitate, considerându-se ca fiind un factor foarte important  în viaţă. Efectele lunii, s-au considerat ca având însemnătate, considerându-se că aceasta, are 12 impulsuri de forţă, de culori diferite, care au anumite efecte asupra vieţii, de acolo pornind şi calculul făcut de către astrologii din vechime care au descoperit cele 12 semne zodiacale. S-a  considerat că fazele lunii sunt mai importante în modul de funcţionare a vieţii decât poziţia Soarelui, în horoscop. Zodiile fiind calculate în funcţie de orbitarea Pământului în jurul Soarelui şi a satelitului natural al acestuia în jurul lui.
În ciuda poveştilor vechi care sunt considerate mituri, s-a demonstrat că într-adevăr, în anumite zone, în timpul lunii pline, numărul accidentelor creşte, agresivitatea animalelor deasemenea, ritmul cardiac, activitatea sexuală este mai intensă, dezvoltarea plantelor se produce mai rapid, se produc cutremure, pe lângă bine cunoscutul flux şi reflux al apei. Toate acestea sunt considerate ca fiind coincidenţe în ciuda faptului că anumite persoane cardiace susţin că nu pot să se odihnească pe timpul lunii pline, iar anumite persoane ce suferă de epilepsie declară mai multe atacuri în această perioadă, precum şi medicii de gardă.
De ce este important să cunoaştem fazele lunii şi efectele acesteia asupra noastră? Hippocrate spunea: “cel care pratică medicina fără a lua în considerare mişcarea stelelor, este un prost” şi “nu operaţi părţile corpului care sunt guvernate de semnul pe care îl străbate luna”.
Fiecare parte a corpului se presupune a fi guvernată de un anumit semn zodiacal, aşadar este importantă faza lunii în acea zodie, pentru momentul ales să ne rezolvăm o anumită problemă de sănătate. De exemplu dacă luna străbate acea zodie în acea perioadă, şansele ca rezolvarea problemei sunt crescute.
Se pare că încă din vechime se ţinea cont de Lună, în întreprinderea activităţiilor importante. Iată câteva aspecte importante de ştiut, legate de poziţia Lunii, care ne pot ajuta:

  • Luna nouă: este perioada cea mai utilă pentru începerea unor lucruri noi, efectul de detoxifiere a corpului este crescut, este ideal pentru a face curăţenie în case, viaţă, minte şi corp.
  • Luna în creştere: este perioada de 14 zile de după lună nouă. Este perioada în care întreprinderile făcute se dezvoltă. Asimilăm vitamine, proteine, kilograme în plus, informaţii noi, pe care le dobândim mult mai uşor dar şi perioada când curăţenia nu ţine, se depunde praful mai repede.
  • Luna plină: Este perioada bună de meditaţie şi tinut post, plantele medicinale au efecte mai puternice, nu sunt recomandate operaţiile în această perioadă deoarece rănile tind să se vindece mai greu şi sângerările sunt mai mari.
  • Luna în scădere: ţine 14 zile după luna plină şi este perioada cea mai potrivită pentru intervenţiile chirurgicale, activităţiile din natură, muncile manuale, treburile casnice se fac mai uşor, curăţenia se menţine şi tratamentele de purificare dau cele mai bune rezultate.

Aşa cum fiecare amănunt ce ţine de noi, viaţa nostră, şi Pământul nostru sunt interconectate, sunt şanse ca această conxiune să meargă mai departe de atât, ajungând şi la cer. Să nu uităm că foarte multe lucruri ce le-au studiat şi practicat strămoşii noştrii, sunt descoperite încă şi în zi de astăzi ca fiind adevărate.
Sursa: centrulnatura.ro
Sursa foto:  Delia]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult