Meditație pentru pace la nivel global

Publicat în categoria Comunitate

601 vizualizari

Pe 1 februarie s-a întâmplat un lucru care a dus meditația la un cu totul alt nivel! Oameni de peste tot s-au adunat în Siria, pe teritoriul aflat sub controlul ISIS pentru a susține o meditație pentru pacea globală!

Nu este prima ocazie în care James Twyman* („emisarul păcii”)  a fost chemat pentru a lua parte la încheierile de pace. El se ocupă cu asta de mai bine de 20 de ani. În 1998 a ținut un concert care să susțină pacea, la rugămintea lui Saddam Hussein, concert la care au participat mai mult de un milion de oameni. Acesta a mărturisit că acum 30 de ani a adunat 12 lideri, reprezentanți a 12 religii semnificative să se roage pentru pace, fiecare în stilul religiei apartenente. James a primit aceste rugăciuni în 1994 de la un prieten, le-a învățat și le-a transpus în muzică. A realizat apoi care era chemarea sa, și anume să împărtășească aceste rugăciuni cu oamenii de peste tot. Chiar și după câțiva ani, James încă mai crede cu aceeași tărie în aceste adunări cu scop pacifist. Această misiune a avut o valoare specială pentru el, luând în considerare valul de frică și teroare cauzat de terorism și de ISIS. A fost chemat să susțină această meditație de către un grup numit Abrahamic Reunion, format din lideri ce aparțin diferitor religii: islamism, iudaism și creștinism. Aceștia s-au adunat într-un sat sirian de la marginea Israelului pentru a cânta rugăciuni, fiecare aparținând religiei sale, toate în același timp, alături de alte milioane de oameni de pe tot globul, care au făcut același lucru, în același timp.

Nimeni nu a avut intenția de a lua legătura cu cineva din ISIS. Ideea lui James a fost de a se apropia cât de tare posibil, însă fără a ieși din sfera sa de protecție. Toți cei care au participat au ales să riște și astfel să susțină această meditație în grup pentru a demonstra puterea sa și a arăta că este o cauză foarte importantă – susținerea păcii.

James a simțit cu adevărat puterea acestei meditații și susține că soluțiile politice și militare ale liderilor globali nu au dus la nimic, chiar au înrăutățit situația. El consideră că este nevoie de alte abordări și se bucură că acest eveniment le-a oferit oportunitatea tuturor oamenilor din lume care au dorit  să se implice, să contribuie la susținerea păcii și să beneficieze de efectele meditației, în același timp.

Sursă: http://www.collective-evolution.com/2016/01/30/these-people-are-going-into-isis-controlled-territory-in-syria-on-feb-1st-to-lead-a-global-peace-meditation/

*http://www.jamestwyman.com

Din aceeasi categorie:

  • Portret robot - homosexualul de langa tine
  • 5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin