Take a fresh look at your lifestyle.

Milă sau compasiune?

1.349

Nu judeca drumul cuiva pentru  că și tu ai trecut pe acolo, sau o vei face
Ce înseamnă mila? Să treci pe langă o persoană și să spui ”săracul de el”, nu înseamnă să îl ajuți în vreun fel. Nu ai de unde să știi, ce înseamnă acea experință pentru acel suflet. Doar știi că tot ce ni se întâmplă are ca scop creșterea noastră, și știi că nimic nu este întâmplător. Am venit aici ca suflete cu un corp, pentru a experimenta diverse aspecte ale vieții. Și fiecare aspect al lucrurilor, are un scop bine definit în viețiile noastre.
Fiecare sentiment și cuvânt are o anumita energie, care este creatoare. De aceea când cineva strănută, de exemplu, îi urăm sănătate. De aceea când cineva își sărbătorește ziua de naștere sau un eveniment important din viață, îi facem urări de bine. De aceea când vorbim ceva ipotetic și este negativ tindem să spunem ”dă-ți peste gură” sau ”Doamne ferește”. Undeva, de unde au pornit aceste obiceiuri, s-a știut ceva mai mult, și fiind practicate în timp, fără ca oamenii să le mai înțeleagă însemnătatea, au fost numite superstiții.
În timpul unor studii în fizica cuantică, s-a demonstrat că niște particule de atomi identice tind să își schimbe modul de manifestare în funcție de observator, astfel demonstrându-se faptul că noi schimbăm modul de răspuns al realității, în funcție de emoțiile și percepțiile noastre. Mergându-se mai departe, s-ar putea spune că viața noastră răspunde la ce suntem, gândim și simțim. De acolo și expresiile ”de ce îți este frică nu scapi”, ”ai grijă ce îți dorești, că s-ar putea să se întâmple”, ”ce dai, aia ai” și așa mai departe.
Atunci când ai acel sentiment de milă pentru altcineva, îl încarci cu energia emisă de tine. Nu poți spune de un suflet că este amărât pentru că prin acea experiență aleasă de el, poate că este mult mai câștigat și mai fericit decât tine. Poate că aici, pe Pământ, strânge gunoaie, dar adună comori în cer, nu pentru Dumnezeu, ci pentru el.
Există însă o diferență între milă și compasiune. Compasiunea este o acțiune. În loc să stai și să generezi emoții distructive pentru organismul tău și viața ta în primul rând; acționezi. Nu mai emiți judecăți de valoare, pentru că știi că nu le știi pe toate. Înțelegi că și aceasta este o experiență a unui suflet, la fel ca cea prin care treci tu, fără să existe comparații și nivele de mai bine. Ce este numit bine în planul fizic, ca și noțiune, poate fi total diferit de planul spiritual.
„Cercetările recente confirmă beneficiile directe ale compasiunii asupra sănătății fizice, ea influentând pozitiv anumite sisteme, precum cel cardiovascular, respirator, imunitar și pe cel de reproducere. Compasiunea redefinește emoțiile precum furia, frica, sentimentul că ești ofensat, durerea, chiar și moartea. Corpul nu mai are tendința de a se degrada odată cu trecerea timpului (….). Datorită unor emoții, sentimente și gânduri coerente (cum sunt cele ale iubirii), pH-ul corpului rămâne în domeniul alcalin, având valori benefice pentru sănătate, nivelul DHEA rămâne constant, iar frecvențele de rezonanță ale celulelor favorizează manifestarea unei reacții imunitare mai intense. Vă stabiliți la nivel genetic în starea de imunitate, întrucât ADN-ul reacționează la compasiune. Mai mult, cercetarile arată că emoțiile de o anumită calitate programează ADN-ul, iar starea noastră emoțională determină efectiv starea de la nivel fizic”. Gregg Braden
Atunci când vezi o persoană, că trăiește o experiență diferită decât tine, nu o judeca. Sigur că și tu ai trecut pe acolo într-un fel sau altul, ori o să treci.  Fiecare suflet are un drum și fiecare om are dreptul să decidă propriile experiențe. Oricât de greșite ți-ar părea ție, pot să nu fie deloc pentru el. Hai să nu uităm că suntem diferiți și ce poate fi sănătos pentru unul din noi, poate fi total nesănătos pentru altcineva.
Degeaba privești cum o persoană cade de pe o stâncă și spui ”săracul”, dacă nu ai făcut ceva să ajuți acea persoană, înainte de a apuca să gandești cât de urâtă îți pare situația.
 
 
Sursă Foto: www.takepart.com]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult