Take a fresh look at your lifestyle.

O insulă întreagă alimentată cu energie solară

12

Insula Ta’u din arhipelagul Samoa, aflată la peste 6.000 de kilometri de coasta vestică a SUA, a devenit complet solară, după ce SolarCity și Tesla au instalat un microgrid care alimentează insula în întregime cu energie solară.

Microgridul înseamnă 5.000 de panouri solare și 60 de baterii care pot colecta și păstra energia timp de trei zile fără expunere solară. Capacitatea instalată este de 1,4 megawați, iar acumulatorii pot stoca 6 megawați oră de energie solară.
A durat un an trecerea completă la energie solară și localnicii se pot alimenta doar cu energie solară 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Din cauza poziției geografie, cei care locuiesc pe insulă se confruntau adesea cu pene de curent din cauza dependenței de generatoare pe diesel. Microgridul solar rezolvă problema penelor de curent și reprezintă o alternativă mult mai ieftină.
Populația insulei este de aproape 600 de locuitori. Aceștia pot beneficia de soare inclusiv noaptea datorită bateriilor care stochează energia.

 Sursa: wired

]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult