Take a fresh look at your lifestyle.

O pumă ce nu poate fi eliberată în sălbăticie, își trăiește viața cea mai bună ca o pisică alintată în casă

381


De la șerpi la tarantule, unii oameni se bucură să păstreze animale exotice ca animale de companie. Dar te-ai întrebat vreodată cum ar fi să trăiești … cu o puma care crede că este o pisică de casă?

Puma Messi , numită după celebrul fotbalist argentinian, trăiește alături de părinții săi adoptivi Aleksandr și Mariya Dmitriev în apartamentul lor din Penza, Rusia, din 2016. Messi trăiește viața care poate, cu toții am visat-o odată: viața unei pisici alintate.


Messi (marea pisică, nu talentatul și celebrul fotbalist) a fost vândută la o grădină zoologică din Penza, când avea doar trei luni. Era mai mică decât de obicei. Avea probleme de sănătate. Nu putea trăi într-o grădină zoologică. Nici nu putea trăi într-un sanctuar pentru animale sălbatice. Mai mult, personalul grădinii zoologice se gândea să-l adoarmă pe vecie pe bietul Messi. Atunci au apărut Aleksandr și Mariya pentru a salva felina blândă.
Cuplul a spus că atunci când l-au văzut pentru prima dată pe Messi (nu pe stadionul Nou Camp, la tv!), au simțit că este „dragoste la prima vedere”. Așa că l-au cumpărat după ce s-au gândit profund la etica și logistica de a ține un animal atât de mare în casă.

După ce l-au adus pe Messi cu ei acasă, l-au alăptat din nou redându-i astfel sănătatea. Aleksandr și Mariya par fericiți cu noul lor membru de familie, dar pisica lor Kira, un membru de familie mai vechi, nu se înțelege cu Messi. Poate este gelos?
Deși Messi este cunoscut sub numele de „pisoi”, păstrarea lui înseamnă mai mult, e ca și cum ai avea grijă mai mult de un câine decât de o pisică. De exemplu, trebuie să fie antrenat la un centru de antrenament pentru câini. Mai mult, Messi știe acum în jur de 10 comenzi (deși ne îndoim că poate înscrie un gol)! Dmitrievii își iau puma în plimbări (imaginați-vă cum sunt reacțiile vecinilor), o hrănesc cu carne de vită crudă, pui și curcan și o spală în cadă.
Când Messi a devenit celebru pe net, mulți oameni au apreciat entuziasmați cum Dmitrievii au avut grijă de el. Cu toate acestea, au fost câteva critici. Ei au îndemnat cuplul să trimită puma într-un sanctuar pentru animale sălbatice. Dar Aleksandr și Mariya afirmă că Messi nu ar putea supraviețui în sălbăticie. De asemenea, trebuie menționat faptul că cuplul nu încurajează pe nimeni să domesticească pume sau alte pisici mari: Messi este o excepție pentru că este excepțional de blând, calm și bolnăvicios.
Nebunaticul nostru Messi este cunoscut în toată lumea ca o pumă. Dar știați că pumele sunt cunoscute și sub numele de tigri roșii sau lei de munte? Dar o pumă nu este suficientă pentru Dmitrievi – ei intenționează să adopte un leopard. Pentru că Messi are nevoie de un prieten. S-ar putea să vă sugerăm să-l numim Ronaldo?…

Sursa foto: boredpanda, l_am_puma

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult