Take a fresh look at your lifestyle.

Pantofii pe care îi porți vorbesc despre tine

27

Deși se spune că o carte nu ar trebui judecată după copetă, se pare că experții spun totuși că aspectul coperții va spune destule despre conținutul cărții. Conform unor studii făcute de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Kansas, care au făcut un experiment pentru a demonstra ce ne spune încălțămintea noastră despre noi.  
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 63 de studenţi care au fost rugaţi să analizeze 208 fotografii. În poze erau expuse perechi de pantofi oferite voluntar. Studenții ai căror încălțăminte a fost fotografiată, au completat online o serie de teste de personalitate. S-a observat că oamenii pot ghici corect nu numai vârsta, sexul şi venitul unui individ doar după pantofi, ci şi unele trăsături de comportament.
Unor subiecți li s-a cerut să să identifice o serie de trăsături ale celui ce deţinea perechea de pantofi, cum ar fi să identifice personalitatea, afilierea politică şi stilul de ataşament al purtătorului sau dacă acesta era introvertit sau extrovertit. Deși voluntarii implicaţi în studiu nu s-au descurcat la fel de bine şi la identificarea preferinţelor politice sau a gradului de extroversiune al indivizilor, în funcţie de pantofii purtaţi, cel mai bine subiecţii s-au descurcat la identificarea sexului, a venitului şi a vârstei purtătorului. Apoi, rezultatele nu au fost rele nici în ceea ce priveşte ghicirea corectă a stilului de ataşament.
Pantofii purtați comunică ceva despre personalitățile noastre. De exemplu, oamenii cu un stil de ataşament anxios aveau tendinţa de a purta pantofi noi sau foarte bine păstraţi, probabil din cauză că le pasă prea mult de ce cred alţii despre ei. În acelaşi timp, pantofii practici şi comozi erau întâlniţi la oamenii consideraţi agreabili, pe când  indivizii cu personalităţi agresive aveau tendinţa de a purta ghete cu înălţimea până la gleznă. De asemenea, pantofii incomozi par să fie mult mai populari în rândul oamenilor calmi, tocmai din cauza faptului că ei rezistă mai mult sub presiune fără a răbufni.
„Pantofii transmit informaţii importante cu privire la indivizii care îi poartă. Ei servesc unui scop practic, dar pot transmite şi mesaje non-verbale şi poate tocmai de aceea oamenii tind să fie atenţi nu numai la încălţările lor, dar şi la ale celorlalţi”, au explicat autorii studiului.
 
 
 
 
 
 
 
Sursa: descopera.ro
Sursa Foto:  www.ofertefashion.com]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult