Publicația noii Conștiințe

Portret robot – homosexualul de langa tine

0 11

Portret 1

A fost odata ca niciodata un print si…inca un print…au…asta suna a poveste moderna…care nu traiau intr-un castel dintr-o vreme indepartata, ci intr-o casa frumos zugravita la trotuar din zilele noastre (ar putea fi chiar pe strada ta, langa copiii tai!). Primul print era pasionat de stiintele mediului si isi dedica intreaga viata salvarii planetei si incercarii de a face Pamantul un loc mai bun unde sa putem locui cu totii in pace. Ii placea sa faca paine pe vatra si nutrea undeva in adancul sufletului sau speranta ca intr-o zi (poate inainte de pensie) va incepe o mica afacere la tara, o pensiune unde sa poata servi toate produsele de patiserie pe care viata lui ocupata de activist de mediu nu ii ingaduia sa le coaca. Celalalt print dedica o proportie mare din timpul sau ingrijirii batranei sale mame care locuia impreuna cu ei si cu un catel adoptat de la un adapost de animale care purta numele unui personaj feminin dintr-un film celebru.

De prisos sa spun ca povestea lor este reala, ca am lucrat cu primul print cot la cot cinsprezece ore pe zi, ca am invatat de la el nu numai tainele negocierilor de mediu, dar si ce inseamna sa fii OM si PRIETEN.

Portret 2

Cand am inceput studiile de masterat in strainatate, mintea mea era setata  conform unui algoritm simplu: fetelor le plac baietii si baietilor le plac fetele, simplu si de la capat cu alineat. Cu o astfel de programare, nici nu e de mirare ca eram vesnic ultima sa inteleg care dintre baietii din jur erau homosexuali. Despre M. am inteles ca este homosexual cand eram deja prieteni de o bucata de timp. Nu ca ar fi tinut-o secret sau ceva, pur si simplu pentru ca in mintea mea nu incapea o astfel de informatie. Este unul dintre cei mai buni specialisti in domeniul sau, un jurist de calitate si militant deschis pentru drepturile LGBT. Anul asta candideaza pe listele electorale ale partidului verzilor…da, si el tot pentru o planeta mai curata!

Am facut impreuna ocolul a jumatate de Pamant si inapoi, ne-am inchinat pios la Jerusalim si ne-am ars ca niste raci la marea Moarta. Am vizitat impreuna China pe o vreme cand nimeni nu ar trebui sa stea departe de adapostul racoros al aparatului de aer conditionat si ne-am uimit impreuna de minunatiile bazarului din Marrakech.

Portret 3

Pe V. am cunoscut-o in timpul worksopurilor de dezvoltare personala. Nu se sfieste sa isi explice orientarea sexuala, dar nici nu incearca sa convinga pe nimeni. Este un manager de exceptie si un artist talentat (da, ambele in acelasi timp!). E greu de crezut, dar este o femeie ca oricare, cu aceeasi speranta de a-si gasi intr-o zi sufletul perteche ca si multe dintre noi, cu semnul de intrebare legat de faptul ca timpul trece si ca poate si-ar dori sa faca un copil (stiti voi…lesbienele nu trebuie sa adopte, ele chiar pot face copii ai lor!), cu vise, asteptari si la fel de multe frustrari si traume ca majoritatea dintre noi.

De prisos sa repet ca toti sunt prietenii mei, oameni apropiati carora le-am incredintat cele mai ascunse taine ale sufletului meu, care m-au sprijinit si m-au consolat, care au fost acolo pentru mine cand am avut nevoie. Daca ma intereseaza ce fac ei cand se stinge lumina? Va marturisesc cu sinceritate ca nu ma intereseaza mai mult decat ce face familia traditionala dupa ce se stinge lumina.

Pentru mine alegerea este simpla, atata timp cat toti traim pe acest Pamant si ne-a facut pe toti acelasi Dumnezeu, nu vad cum ma pot pune eu deasupra lui Dumnezeu si sa spun ca acesti oameni nu merita/trebuie sa traiasca in conformitate cu inclinatia lor profunda. Dumnezeul in care eu cred, este un Dumnezeu al iubirii si al tolerantei, care ne accepta asa pacatosi cum suntem, cu toate pacatele noastre, inclusiv mandria si intoleranta, inclinatia de a ne crede mai buni decat altii sau indreptatiti de a impune propriile noastre credinte si valori ca valori universale. Asa au facut si cruciatii acum o mie de ani, si de la distanta istoriei putem spune astazi fara tagada ca au gresit.

Nu o sa va spun cum sa votati la referendum, asta este intre voi si cugetul vostru, atat numai, v-as incuraja sa va intrebati daca votul vostru este in conformitate cu iubirea si dumnezeul din voi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata