Povestea lui Moș Crăciun

Publicat în categoria Comunitate

788 vizualizari

Povestea lui Moș Crăciun era diferită față de cea cunoscută în zilele noastre. Deși această credință se speculează că are origini dacice, pornind chiar de pe vremurile zeului Zamolxes, mai are de asemenea și alte variante. Una dintre acestea ar fi faptul că Moș Crăciun, nu era prea cunoscut înainte de campania realizată de Coca-Cola, în 1931, când de la un elf cu barbă scurtă și călare pe un cal alb, sau cunoscut mai degrabă ca Moș Nicolae, a prins contur imaginea cunoscutului Moș Crăciun de astăzi.

În urmă cu 200 de ani, americanul Clement Clark Moore, a scris poemul A visit from St. Nicolas. Compania Cola, s-a folosit de acest poem și l-a făcut cunoscut pe actualul Moș Crăciun. Începând de atunci, îl știm pe Moș Crăciun ca fiind acel bătrânel îmbrăcat în roșu, cu barba albă, burtă, îmbujorat, cu zâmbetul pe buze, aducând cadouri pe care le lasă sub brad copiiilor cuminți, la care vine într-o sanie care este trasă de 8 reni. Dacă îl vom vedea sigur îl vom recunoaște.

Înainte ca această companie să își lase amprenta pe piața mondială a băuturilor răcoritoare, Moș Crăciun era cunoscut ca purtând un costum albastru cu alb.

Haideți să fim cuminți și să îl așteptăm cu iubire și spiritul Sărbătorilor de iarnă în suflet.

 

merry-christmas-happy-new-year-holidays-santa-claus-holiday-new-year-christmas-father-christmas

 

 

 

 

Sursa: Youtube. Descopera.ro

Sursa Foto: Canal 2, w-dog.net

Din aceeasi categorie:

  • Portret robot - homosexualul de langa tine
  • 5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin