Rochia care își schimbă culoarea în funcție de dispoziția persoanei care o poartă

Publicat în categoria Comunitate

587 vizualizari

A apărut rochia care îşi schimbă culoarea în funcţie de dispoziţia persoanei care o poartă. Aceasta a fost realizată de firma Cute Circuit din Londra, informează go4it.ro.

Când respiraţia este rapidă, rochia are culoare purpurie, la un ritm normal este verde, iar când respiră rar devine turcoaz. Acest fapt este posibil deoarece această rochie dispune de senzori capabili să detecteze cât de repede respiră persoana care o îmbracă.

Zonele care îşi schimbă culoarea sunt realizate din grafen, un material cunoscut pentru rezistenţa foarte mare şi greutatea redusă. Acest material este folosit și pentru realizarea unor elemente ale curelei iar recent a fost lansat cel mai uşor ceas mecanic din lume. Acest ceas care cântărește doar 40 de grame, este numit McLaren RM 50-03, și este ceasul care are carcasa realizată dintr-un compozit pe bază de grafen numit Graph TPT.

Grafenul este un conductor de electricitate foarte bun şi poate fi făcut transparent.

Cute Circuit a mai realizat îmbrăcăminte high-tech pentru staruri precum Katy Perry şi Nicole Scherzinger. Rochia dispune de o mică baterie încorporată.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Mediafax.ro

Sursa Foto: Shutterstock / Mediafax Arhiva Foto

Din aceeasi categorie:

  • Portret robot - homosexualul de langa tine
  • 5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin