Take a fresh look at your lifestyle.

Sâmbăta pietrelor-Ochi de tigru

1.258

Denumirea este dată de sclipirile pe care le dă lumina pe suprfața acestei pietre și de asemănarea cu ochiul tigrului. Mai este denumit Crocidolit Cuarțificat.
Mineralul reprezintă o varietate a cuarțului care a suferit un proces metamorfic de culoare aurie până la maroniu deaceea poate fi confundat cu crizoberilul având aceași culoare și duritate. Fenomenul optic de sclipire este produs de filamentele fine de amfiboli din masa cristalului.
ochi-de-tigru-auriu
Date generale:

  • Compoziție chimică: SiO2 cu diverse minerale în conținut care îi stabilesc culoarea( în cazul ochiului de tigru, Crocidolit)
  • Sistem de cristalizare: trigonal
  • Duritate: 6-7
  • Luciu: gras, mătăsos
  • Clivaj: absent
  • Caracteristici: tratat prin căldură devine roșu

În perioada Evului Mediu se credea că mineralul are puteri magice, protejând împotriva relelor, din acest motiv era purtat de cavalerii care participau la cruciade.
Tiger-eye1
Cristaloterapie:
Ochiul de tigru este o piatră a soarelui fiind benefică, în special, pentru chakrele 3 și 5. Reprezintă un talisman norocos pentru zodiile: Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Scorpion, Capricorn.
Amplifică dișciplina, fermitatea, claritatea gândirii, voința, curajul, percepția, energia și buna dispoziție
Conferă frumusețe, fericire,sănătate, succes în afaceri, optimism, protecție
Efecte asupra sănătății: Benefic în momente de boală sau slăbiciune fizică, revigorare și energizarea organismului; benefic pentru splină, pancreas, colon, sistem digestiv, creier, organe sexuale, timus; în caz de fracturi, boli oculare, boli hepatice, infecții; purifică sângele, elimină toxinele.
394-1
Sursă text http://kristale.ro/i/ochi-de-tigru/190/
Sursă imagine https://tiganusionutz.wordpress.com/2012/01/05/ochiul-de-tigru-o-piatra-protectoare-sio2/]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult