Take a fresh look at your lifestyle.

Șase puteri secrete ale sunetului

1.342

 • Sunetul poate modifica Adn-ul
 • În 2011, biofizicianul rus Pjotr Garjajev, a condus experimente în modificarea ADN-ului folosind sunetul și frecvența luminii. Au reușit chiar, să transforme cu succes embrionii unei broaște în embrioni de salamandră, pur și simplu transmițând tiparele informației ADN-ului doar prin frecvențe.

  1. Sunetul poate face ca lucrurile să leviteze

  Un aparat construit de către o echipă din Spania și U.K., în 2015, poate face ca obiectele mici să se miște și să leviteze în aer. Teoretic dacă sunetul ar fi amplificat suficient, obiectele mult mai mari ar putea fi făcute să leviteze și ele.

  1. Sunetul poate face apa să fiarbă

  Peter Davey, un saxofonist și inventator, a creat un aparat care poate fierbe apa în câteva secunde, folosind doar undele sonore. Acesta numește aparatul ”Fiebătorul sonic”. Modul în care încălzitorul funcționează, a făcut experții confuzi.

  1. Sunetul poate crea lumină

  Sonoluminescența este emisia unor scurte explozii de lumină, de la bulele de implozie într-un lichid, când este excitat de către sunet. O intensă cantitate de energie este creată prin proces de asemenea.

  1. Sunetul se mișcă mai repede decât lumina

  În 2007, experimentele oamenilor de știință, au demonstrat că impulsurile sunetului pot traversa la viteză mai mare decât viteza luminii. De asemenea au demonstrat că viteza undelor sonore poate deveni infinită.

  1. Sunetul poate omorî virușii

  Studiile din 2008, determină matematic frecvența la care virușii simpli, pot fi dezactivați. Aceasta apare dintr-o caracteristică inerentă, a tuturor obiectelor numită ”Frecvența rezonantă”: frecvența de care un obiect vibrează natural.
  Ar putea fi sunetul, medicina viitorului?
   

   
   
   
   
   
  Sursa: gaia.com
  Sursa Foto: vulpescu]]>

  Cmentariile sunt închise

  Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult