Take a fresh look at your lifestyle.

Secretele mormântului lui Tutankhamon, după 3300 de ani, ies la iveală

839

Camera mortuară a faraonului Tutankhamon, va fi investigată cu o tehnologie foarte avansată, de către Universitatea Politehnică din Torino, în scopul descoperirii a noi încăperi care au fost ascunse milenii, afirmă site-urile publicațiilor Dailymail și Mirror.
Monumentul funerar care datează de 3300 de ani, a fost deschis prima dată în anul 1923 de britanicul Howard Carter. Investigația mormântului regal reprezintă o parte a unui proiect de lungă durată. Cercetătorii italieni se vor ocupa de această investigație,  care va duce la o cartografiere completă a regiunii din Valea Regilor, locul în care au fost înmormântați faraonii Egiptului.
Franco Porcelli, directorul programului de cercetări, potrivit The Mirror a declarat că: ”Va fi o muncă științifică riguroasă și ea va dura mai multe zile, dacă nu săptămâni. Trei sisteme radar vor fi utilizate, la frecvențe cuprinse între 200 MHz și 2 GHz”.
În urmă cu un an, egiptologul Nicholas Reeves a spus că a găsit semnele unei intrări ascunse, afirmând că în unul dintre aceste spații ar putea fi locul unde se odihnește regina Nefertiti. Potrivit acestei declarații, cercetătorii vor să investigheze mult mai bine încăperile secrete din camera mortuară de faraonului Tutankhamon.
Mamdouh Eldamaty, fostul ministru egiptean al antichităților, a declarat că analizele radar efectuate de japonezul Hirokatsu Watanabu în 2015 au arătat că ”există 90% șanse” ca mormântul faraonului să ascundă două camere. ”Aceasta ar putea reprezenta descoperirea secolului”, a spus demnitarul.
 
 
 
 
 
 
 
Sursa: reliatatea.net, dailymail.co.uk, mirror.co.uk
Sursa Foto:  Faraó e Companhia]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult