Take a fresh look at your lifestyle.

Top 10 animale inteligente

96

 • Urangutanii
 • Aceste animale pe cale de dispariție sunt considerate ca făcând parte din cea mai inteligentă specie. Capacitatea lor intelectuală este similară cu a unui copil cu vârsta de 4 ani. Acestea în captivitate, pot folosi ciocanele, se pot răcori cu cârpe umede și știu chiar să spele haine. În sălbăticie, folosesc bețele pentru măsurarea apei, pentru accesarea hranei la care nu ajung, sau pentru a pescui.

  1. Delfinii

  Aceștia sunt cunoscuți pentru faptul că sunt jucăuși și prietenoși. Obișnuiesc chiar să se joace leapșa, alunecând pe spatele balenelor cu cocoașă, iar tovarășii lor de joacă sunt broaștele țestoase. Ei folosesc bureții de mare, pe care îi țin în gură, pentru a căuta pești pe fundul mării. De asemenea aceștia pot face calcule simple și trece cu succes teste ușoare de inteligență.

  1. Ciorile

  Acestea sunt la fel de istețe ca unele maimuțe și se spune că ar avea inteligența unui copil în vârstă de 7 ani. Cea mai inteligentă specie de ciori descoperită până acum este cea originară din arhipelagul Noii Caledonii. În cadrul unui studiu acestea au reușit să își ia hrana ce plutea într-un tub cu apă, aruncând înăuntru pietricele în loc de bucățile de bureți puse la dispoziție. O cioară a fost observată că și-a aruncat bucata de os găsită, în fața unei mașini, ca după impact, când osul va fi spart, să îi poată mânca miezul.

  1. Porcii

  Sunt considerate cele mai inteligente animale din ogradă. Se spune că ar fi mai inteligente decât caii, vacile sau găinile. Acestora le plac labirinturile și au o memorie pe termen lung. În cadrul unui experiment, cercetătorii au învăţat porcii să folosească o manetă, pentru a muta cursorul pe ecranul unui computer. Anul trecut un porc a fost filmat de către stăpânul său în timp ce rezolva un puzzle folosindu-și râtul.

  1. Câinii

  Au inteligența medie a unui copil de 2 ani. Aceștia pot percepe până la 250 de cuvinte, inclusiv numele lor. Ei își înțeleg cel mai bine stăpânii, pot număra până la 5 și pot face calcule simple. Cel mai deștept câine este o femelă din rasa Border Collie şi are capacitatea de a recunoaşte peste 1000 de cuvinte. Ea poate distinge numeroase verbe, numele a peste 800 de animale de pluş, a 116 mingi şi a 100 de jucării de plastic.

  1. Vacile

  Cine ar fi crezut că vaca este inteligentă? Vacile se destind și se liniștesc dacă ascultă muzică clasica și vor da chiar mai mult lapte. Dar dacă le pui două melodii nu te gândii că obții 5 litri de lapte la primul muls. Cercetătorii spun că vacile pot fi deprimate mai multe luni de zile.

  1. Elefanții

  Elefantul face parte din cele mai inteligente animale. Aceștia sunt venerați din cele mai vechi timpuri și renumiti pentru memoria lor. Nu degeaba se spune “memorie de elefant”. Cecetătorii au descoperit că elefanții sunt capabili să-și unească forțele pentru a rezolva anumite “probleme” și soluțiile găsite de ei sunt chiar uimitoare.

  1. Șobolanii

  Deși nu este iubit de multă lume, inteligența lui este de apreciat. Este folosit nu numai ca și cobai ci și pentru inteligență. Este cunoscut pentru abilitatea de descoperi scurtăturile, căile de scăpare și rutele ocolitoare. În China este venerat pentru capacitatea de adaptare și iscusință. Dacă ne gândim bine au colonizat toate continentele de pe tera.

  1. Caii

  Sunt printre cele mai inteligente animale de pe Pământ. Aceștia sunt cunoscuți pentru loialitatea lor și forța pusă de aceștia în cinstea omului. Aceștia pot înțelege anumite cuvinte și au o memorie vizuală de invidiat. Ai grijă cum te comporți cu animalul pentru că sunt șanse ridicate să înțeleagă mai multe decât crezi tu.

  1. Caracatițele

  Cefalopodele în general, dar în special caracatițele, sunt cele mai inteligente nevertebrate. Ele pot învăța prin observație, repetiție și încercare, abilitate pe care multe vertebrate nu o au. Ca și pisicile sunt foarte curioase și jucăușe. Nu sunt active foarte mult dar când se pun în mișcare consumă multă energie rezolvând diverse probleme cu care se confruntă.

   
   
   
  Sursa: toateanimalele.ro
  Sursa Foto: estiCurios.ro, descopera.ro, Toxel Magazine, estiCurios.ro, www.mediafax.ro, Super-Smart-Animals-007, click, cristivasile.ro, www.garlan.es, Melly960www.zooland.roIubitori de animale
   
   
   
   ]]>

  Cmentariile sunt închise

  Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult