Take a fresh look at your lifestyle.

Elev calificat în finala Olimpiadei Geniilor

166

Theodor Florentin Furtună este elev în clasa a XI-a și a reușit performața de a intra în etapa finală a acestei competiții datorită rezultatelor obţinute la concursuri internaționale importante. Theodor Florentin Furtună face parte dintr-un grup restrâns de genii , finala Olimpiadei Geniilor având doar 30 de concurenți.

Tânărul din Medgidia s-a calificat în acestă competiție cu planul de afaceri numit Stay Wild, care propune derularea unei mici afaceri prin care să se salveze Parcurile Naţionale din România.

Liceul Teoretic ‘Nicolae Bălcescu’ din Medgidia obţine noi premii internaţionale! Continuând tradiţia participării la concursuri extraşcolare de înaltă valoare ştiinţifică şi cu efecte educative incontestabile, şi în acest an şcolar elevii din Medgidia au concurat cu elevi nu doar din Europa, ci chiar din întreaga lume. Astfel, Theodor Florentin Furtună, elev în clasa a XI-a, a obţinut la concursul NASA Ames Space Settlement, Premiul II, Categoria Eseu Literar, cu o lucrare originală – Nova Civitas Solis – în care a prezentat o posibilă organizare statală a unei staţii orbitale. 

Un plan de afaceri numit ”Stay Wild”

Theodor a participat şi la Olimpiada Geniilor (Genius Olympiad), organizată de Oswego State University of New York, unde s-a calificat în finala Categoriei Business Plan (30 de finalişti din întreaga lume) cu planul de afaceri numit Stay Wild, care propune derularea unei mici afaceri prin care să se salveze Parcurile Naţionale din România“, declară reprezentanții Liceului “Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

Conducerea școlii punctează faptul că Theodor Florentin Furtună este invitat la International Space Development Conference (ISDC), organizată de NASA şi National Space Society, între 6 şi 9 iunie 2019, în Arlington, Virginia, şi la faza finală a Olimpiadei Geniilor organizată de Oswego State University of New York, între 17 şi 23 iunie 2019, în Oswego, New York.

Cu această ocazie, tânărul va avea posibilitatea să facă o vizită de studiu la marile universităţi americane: Harvard, MIT, Yale, Brown, Columbia, and Princeton University, în perioada 21-27 iunie.

Autor: Isabela , preluat de pe www.ordineazilei.ro


 


 

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult