Take a fresh look at your lifestyle.

Zece motive pentru care un caine acasa este o BINECUVANTARE!

1.602

1. Te vei simti mai in siguranta.
Cainii reprezinta un sistem de alarma extrem de eficient. Cainii tin cu succes hotii la distanta, indiferent daca stai la casa sau la apartament. Doar stiind ca ai un prieten de nadejde care poate detecta tot ce misca si te vei simti mult mai in siguranta, fapt ce o sa duca la o imbunatatire a sanatatii fizice si psihice.
2. Riscul de boli scade
Cei care au caini au mult mai putine probleme de sanatate. Posesorii de caini tind sa aiba nivelul trigliceridelor si al colesterlului mai mic decat cei care nu au caini. Cainii isi expun stapanii la o multime de bacterii si astfel sistemul imunitar al dumneavoastra se va intari. Ca rezultat al acestui fapt cei care au caini se imbolnavesc mult mai rar si mai putin sever decat cei care nu au caini.
3. Poti sa imbatranesti gratios
Cainii sunt companioni de nadejde ai persoanelor in varsta.  Proprietarii de caini care sufera de Alzheimer au decalarat ca sunt supusi mult mai rar episoadelor atunci cand se afla cainele in incapere. De asemenea, proprietarii de caini sunt mult mai putin stresati decat cei care nu au caini.
4. Scapa de depresie
Avantajele de care beneficiaza proprietarii de caini au legatura si cu sanatatea psihica a acestora, existand posibilitatea ca acestia sa nu experimenteze episoade de depresie niciodata. Grija pe care acestia i-o poarta cainelui ii ajuta sa aline simptomele depresiei si sa fie mult mai optimisti.
5. Inima Ta o sa fie mai sanatoasa
Studiile au demonstrat ca, mangaierea unui caine scade tensiunea sanguina, asa ca, stapanii de caini sunt mai putin predispusi aparitiei problemelor cardiovasculare. De fapt, anumite studii au demonstrat ca proprietarii de caini sunt mai predispusi sa supravietuiasca in urma unui atac de cord in comparatie cu persoanele care nu au caini. Acest lucru se pare ca este predominant in cazul barbatilor.
6. Copiii tai o sa fie mai putin predispusi la alergii
Copiii care au crescut in preajma unui caine sunt mult mai putin predispusi la alergii. De fapt, copiii care cresc in casa cu un caine au o imunitate crescuta fata de alergiile la animale, mai tarziu la maturitate.
7. Te pot ajuta sa afli daca ai cancer mai devreme
Uimitorul simt al mirosului de care dispune cainele dumneavoastra poate fi folosit intr-o multitudine de scopuri, inclusiv detectarea cancerului. Multi proprietari de caini au declarat ca, prietenii lor patrupezi le-au lins sau le-au mirosit locurile care s-au dovedit a fi bolnave.
8. Viata sociala se poate imbunatati
Plimbarea cainelui nu numai ca te poate ajuta sa-ti asiguri portia zilnica de exercitiu fizic dar te poate ajuta sa-ti cunosti un partener de viata. Oamenii sunt mult mai dispusi sa se opreasca si sa vorbeasca cu tine atunci cand te plimbi cu un caine. Plimbandu-te cu cainele prin parc poti cunoaste foarte multe persoane noi.
9. Te vei simti mai putin stresat
Au existat foarte multe studii care arata ca proprietarii de caini sunt cu mult mai putin stresati decat cei care nu au caini. Mangaierea sau privirea cainelui are efecte benefice asupra nivelului de stres din organismul si psihicul uman.
10. Vei face mai multe exercitii fizice
Atunci cand ai un caine o sa fii nevoit sa iesi afara si sa faci miscare, o sa reprezinte o motivatie in plus pentru tine pentru a scapa de kilogramele in plus. Plimbarea cainelui in fiecare zi cate 30 de minute iti poate imbunatati semnificativ sanatatea.

 
 
 ]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult