Take a fresh look at your lifestyle.

DAVID R. HAWKINS – Învățătorul Iluminat

0 1.508

       Cu scuzele de rigoare, pentru “îndrăzneala” de a încerca explicarea genialității Doctorului DAVID  R. HAWKINS, voi încerca, în fapt, să vă trezesc curiozitatea de a-i citi lucrările ce au fost traduse în limba română, urmând ca voi să pătrundeți în profunzimea acestor cărți și să vă lăsați spiritul să se bucure de descoperirile pe care le veți face fiecare dintre voi.

Sper din tot sufletul ca citirea acestor cărți să vă aducă măcar aceeași fericire pe care am resimțit-o eu din momentul când destinul meu s-a intersectat cu dâra luminoasă lăsată prin Univers de  Doctorul DAVID  R. HAWKINS, fericire pe care o trăiesc în spirit și acum.
  Marii Maeștri se deosebesc și prin modul în care își împărtășesc învățăturile : unii adoptă stilul sfătos, cald, apropiat,afectuos, alții, din contra, un stil mai autoritar, poate mai agresiv, mai sarcastic, iar exemplele din ambele zone le știți fiecare dintre voi.
Constatăm că, funcție de “formația” lăuntrică a fiecăruia, ni se potrivește unul sau altul din “stiluri”. Ei bine, Doctorul DAVID  R. HAWKINS, este, după umila mea părere, singur ( eventual printre foarte puținii) într-o categorie cu totul specială: are un discurs extrem de clar, scris cu rigoarea omului de știință, care se adresează cu siguranță celor cerebrali, cu un IQ peste medie, dar unde fiecare cuvânt, fiecare propoziție, capitol, carte este pătrunsă de smerenia spirituală ( fapt demonstrat și de calibrările ulterioare, care situează practic fiecare capitol din toate cărțile publicate până acum, între 800 și 1000 ). Poate de aceea, fapt verificabil și măsurabil, simpla expunere la aceste cărți, sporește  în mod semnificativ vibrația spirituală, iar lecturarea cărților asigură un efect  benefic de durată. Câteva cuvinte despre cine este DAVID  R. HAWKINS
   Dr. Hawkins este cunoscut pe plan internaţional ca un învăţător spiritual, autor şi conferenţiar pe tema stărilor spirituale avansate, cercetarea conştiinţei şi Realizarea Prezenţei lui Dumnezeu ca Sine.
   Dr. DAVID R. HAWKINS este si un renumit conferentiar si expert în procesele mentale.
    Dr. Hawkins a practicat psihiatria din 1952 şi a fost membru pe viaţă al Asociaţiei Americane de Psihiatrie şi a multor altor organizaţii profesionale. Este autorul unei multitudini de publicaţii ştiinţifice şi spirituale, cărţi, materiale video şi serii de conferinţe. Este co-autor, alături de laureatul premiului Nobel Linus Pauling, al studiului novator Orthomolecular Psychiatry („Psihiatrie ortomoleculară”).
 Până câna s-a stins din viață (19 sept 2012) a fost directorul Institutului pentru Cercetari Teoretice Avansate.
    David R. Hawkins M.D., Ph.D. a fost recunoscut în toată lumea că un învatator important al Caii Iluminării. Experiența sa cuprinde mai bine de 50 de ani de practică psihiatrică. Este totodată un cercetător recunoscut în domeniul naturii conștiintei; a prezentat conferințe pe această temă în toată lumea.
   A fost mulţi ani de zile consultant al Diocezelor Episcopale şi Catolice, al ordinelor monastice şi al altor ordine religioase.  A fost, de asemenea, consultant al guvernelor străine pe probleme de diplomaţie internaţională şi şi-a adus contribuţia la soluţionarea unor vechi conflicte care constituiau ameninţări majore la adresa păcii mondiale.
   In semn de recunoaştere a contribuţiei sale la bunul mers al umanităţii, în 1995 dr. Hawkins a fost numit Cavaler al Ordinului Suveran, Militar şi Ospitalier al „Sf. Ioan Botezătorul” de Ierusalim, ordin întemeiat în anul 1077.
     Ceea ce este cu adevărat  extraordinar, aproape unic, este că Doctorul DAVID  R. HAWKINS a atins Iluminarea la o vârstă destul de fragedă ( detalii despre acest aspect vă invit să descoperiți voi înșivă în cărțile lui) și că, în ciuda “tradiției” conform căreia cei care ating acest nivel spiritual se retrag din viața socială, sau chiar își abandonează corpul fizic, avem parte de o șansă deosebită în a “auzi” în mod direct, nemijlocit, de la o persoană iluminată, totodată și un om cu o pregătire universitară și științifică de excepție, toate învățăturile ce pot fi de folos unui aspirant spiritual.
În majoritatea cărților există capitole dedicate întrebărilor și răspunsurilor, iar acest aspect este de un real ajutor devoților în aprofundarea unor adevăruri sprituale. Ar mai fi de menționat una din marile descoperiri ale Doctorului DAVID  R. HAWKINS, deopotrivă descoperire spirituală, cât și științifică : o metodă infailibilă de aflare a adevărului printr-un raspuns de genul DA / NU.
    Metoda în discuție se bazează pe studiul kinesiologiei ( Dex: kinesiologie : substantiv, Studiul mușchilor și a mișcărilor acestora).
Mai exact, descoperirea constă în stabilirea unei corelații perfecte între nivelul de adevăr al unei afirmații și menținerea tonusului  muscular al brațului unei persoane neutre, dar integre, ce participă la acest test. Sunt multe aspecte de detaliat în aceast domeniu ( vă las plăcerea descoperirii acestora în  “Putere vs Forța”, dar nu  numai), dar impactul pe care îl are metoda în aflarea adevărului în orice domeniu, este cu adevărat impresionant, iar consecințele pentru viitor sunt departe de a fi măcar bănuite. Ca o urmare firească a studiului kinesiologic, dar și ca o necesitate a existenței unor jaloane clare, Doctorul DAVID  R. HAWKINS împreună cu o echipă numeroasă, a definitivat o hartă practică a câmpurilor energetice ale conștiintei umane. Această hartă este una logaritmică și pornește de la nivelul 20, nivelul Rușinii, cel mai de jos nivel și ajunge la nivelul cel mai înalt al Iluminării, nivelul 1000. Este important de remarcat că nivelul de la care tonusul muscular începe să fie ridicat ( adică “calibrează” ca fiind benefic) este nivelul 200. Durerea, de exemplu,  calibrează la nivelul 75, iar Iubirea necondiționată calibrează la nivelul 500. Interesant mi s-a părut că până de curând ( anii ‘80), populația planetei calibra sub nivelul 200 ( cel al Integrității), iar de atunci până în prezent, calibrează în jur de 207 ( saltul pare mic, dar să nu uităm că scala este una logaritmică). Va invit să citiți cărțile traduse în limba română / anul apariției :
PUTERE versus FORȚĂ / 2005  OCHIUL SINELUI / 2005  SINELE: Realitate și Subiectivitate / 2006  Transcenderea nivelurilor conștiinței  / 2007  ADEVĂR VERSUS FALSITATE / 2008  Descoperirea prezenței lui Dumnezeu / 2009  VINDECARE și RECUPERARE  / 2011
 
Ca o mențiune: toate cărțile au fost publicate de Editura Cartea Daath.]]>

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult