Take a fresh look at your lifestyle.

Despre citit…

23

”Îmi plac mai mult cărţile decât oamenii. Ele -cele adevărate- nu vor să te convingă de nimic, nu vor să aibă dreptate. Dacă nu se potrivesc cu vocea ta interioară, le-nchizi.” Cititul nu este o activitate prea plăcută pentru toată lumea, însă este una foarte sănătoasă pentru creierul tău, după a cărui formare va prinde aripi sau va cădea viața ta. Poate că școala nu a fost pentru toți un stimul prea plăcut pentru a ne face să începem să citim din plăcere. Se spune că dacă nu îți place să citești, înseamnă că nu ai găsit cartea potrivită. Nu voi începe să scriu de data aceasta despre cercetările științifice în acest domeniu pentru a arăta cât de mult ne dezvolată creativitatea, memoria și ne ajută la dezvolatarea personalității, siguranței pe propria persoană și bineînțeles calitatea trăirii și facerii față a provocărilor din propria viață. Cititul te învață să te concentrezi pe un singur lucru mai mult timp, și chiar să nu lași un lucru neterminat în viață. Ba mai mult, cititul te ajută la formarea unui vocabular cât mai în ”ton” cu limba în care citești, ceea ce înseamnă că poți lăsa o impresie bună, și te poate ajuta chiar și la ”agățat”. Se spune că dacă nu ai găsit plăcere în citit de mic, de la 20 de ani, va fi mai greu. Însă iată câteva sfaturi pentru a-ți ușura cititul:

  1. Citește ceea ce ți se potrivește, fără să ții cont de sfaturile altora. Niciodată o carte citită de două persoane diferite, nu va fi interpretată la fel.
  2. Citește doar ceea ce consideri că merită. După primele 30 de pagini citite, îți dai seama dacă o carte merită citită.
  3. Citește doar ceea ce îți place și îți pare ușor de înțeles.
  4. Citește 40 de pagini pe zi, sau cât îți permite timpul atunci când îți permite.
  5. Nu te pune să citești dacă nu te poți conecta la lectură, datorită grijilor cotidiene. Caută alt timp. Se spune că unii citesc pentru a trăi mai mult și alții pentru a nu trăi. O carte poate fi o escapadă bună și o companie plăcută și binevenită la timpul potrivit.
  6. Deși mai sus am scris despre a citi despre ceea ce îți place și merită, îți voi da un ultim sfat: citește și ceea ce nu vrei să accepți. Nu poți decât să ai de câștigat. Fie o să ai contraargumente bune, fie o să știi cu siguranță de ce ai aderat la ideea opusă. Însă sigur vei învăța să fii deschis și vei fi sigur că ideile la care ai aderat sunt gândite cu propria minte.
  ”Cărţile sunt memoriile sufletelor frământate.”      Sursa Foto: Cătălina Mircos]]>

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult