Take a fresh look at your lifestyle.

Iubirea de sine și oglindirea ei

251

Iubirea de sine este cea din care izvorăște iubirea de semeni. Nu poți iubi fără să te iubești. Dacă nu te iubești nu îți satisfaci nevoile, ceri celorlați să ți le satisfacă și de aici pleacă toate problemele. Nimeni nu va fi capabil să îți fie mereu la dispoziție, plus că suntem prea diferiți pentru a ne putea înțelege reciproc în totalitate.

Dacă iubești pe cineva îl iubești pentru ce este, nu datorită faptelor sale de supunere la adresa ta, care în timp devin o obligație. Cerințele cresc, tu te schimbi și el se schimbă într-un mod diferit ție, să îi ceri să fie ceea ce tu nu ești pentru a te satisface, este mult.

Iubirea nu ar cere sacrificii, iubirea dăruiește din libertatea și naturalețea ei. Vorbind despre ceea ce iubirea oferă, nu uita că avem diferite moduri de a ne manifesta pe noi și sentimentele noastre. Unii sunt mai verbali, simt să îți scrie poate poezii, altii prefera să îți facă surprize și alții poate să organizeze ieșiri. Dar modul unic al fiecăruia de a se exprima nu este neapărat cum ai avea tu nevoie și implicit va fi în contrast cu nevoile tale pe care nu ți le îndeplinești.

Da, faptele contează, ele sunt muzica prin care emoțiile se exprimă. Observă-le pentru a ști dacă există respect și implicare. În cazul în care acestea nu există, există cerințe. Nu suntem făcuți să satisfacem nevoi. Suntem aici să fim liberi și fericiți. Un om fericit va oferi de bună voie când și ce simte. Ai grijă ca stima ta de sine să nu fie scăzută. Este important să îți observi strălucirea, să îți urmezi fericirea și atunci când îți va fi greu, negreșit vei primi ajutor. Dacă tu te tratezi frumos și ai grijă de mintea, inima și sufletul tău, Universul te va trata la fel. Toată linia existenței tale urmărește și oglindește ceea ce tu îți oferi.

Nu este un păcat mai mare ca acela în care nu te iubești. Oferă-ți împlinire și asta vei primi și oferi. Nu ca o obligație ci ca o curgere naturală a ceea ce ești, care nu va implica nici un efort. Iubește-te, învăluindu-te cu grijă și respect și întreg Universul va face la fel cu tine prin cele mai minunate moduri. Meriți mult. Nu accepta puțin, învață să pleci de acolo de unde nu îți face bine, învățând să vezi ce ai de văzut sau rezolvat din acea experiență. Nimic nu vine întâmplator la tine. Înfruntă situația, învață să pleci liber din ea de orice tensiune și resentiment.

Nu ai de iertat pe nimeni în afară de tine, pentru că ei oglindesc ceea ce tu îți oferi. Nu vei avea cea mai ușoară viața, dar lumina nu are putere în lumină. Învață să o dobândești în cel mai dens întuneric. Cum? În nici un caz calculând ce manifești imitând niște reguli morale, ci acceptând ce ești pana la nivelul de creștere. Luminează din interior, păstrează-ți liniștea inimii, nu a valurilor care vin din exterior, pentru că doar din interior vine puterea de a schimba ceva.

Păstrează-ți interiorul limpede precum o apa adâncă, liniștită și limpede. Modul în care te tratezi, este cel care va determina modul în care ești tratat. Deși uneori vor ieși la suprafață sentimente puternice care te vor face să uiți că ești minunat. Intra în ele cu toată puterea, întrebându-te sincer ce arată că mai ai de rezolvat în tine. Orice exterior care te atinge arată o lecție în interior de învățat. Bănuiesc că ai observat că adesea unele situații nu te ating. Nu face din toată lumea o problema de a ta, pentru că dacă ei te preocupă înseamnă că tu chiar ai încă un nod de dizolvat.

Nimeni nu este de iertat, toate sunt lecții. Lasă-i pe ceilalți să fie ceea ce sunt și aleg să fie. Fiecare cu propria grădină. Oamenii care trebuie, învață fără cuvinte din ceea ce ești. Cei care au nevoie să fie învățați sunt cei ce cauta scuze și te consumă. „Nu aruncați mărgăritarele în fața porcilor”, pentru că au și ei drumul lor care momentan poate că nu implică mărgăritare.

Sursa Foto: Фотостудия 2.8

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult