Responsabilitatea te ajută să vezi

Publicat în categoria Dezvoltare Personală

959 vizualizari

Înțelege că ești responsabil pentru orice ți se întâmplă. Nimic în viața asta nu este întâmplător. Orice experiență este rezultatul propriiilor tale ganduri, acțiuni și sentimente. Totul este aici cu un scop, nimic nu este întâmplător. Ai putea spune că tu ești păpușarul și restul marionetele. Știu, sună absurd. Dar și restul sunt păpușarii propriei vieti, iar noi suntem păpușile. Acestea sunt lucrurile vizibile. Deși îți va parea ciudat și greu de înțeles. Prea frumos să fie adevărat în lumea asta a căror reguli par să nu aibe nici o logică, motiv pentru care am inventat vorba: ”Necunoscute sunt căile Domnului”.

Însă în lumea nevizibilă, există. Bănuiesc că uneori ați remarcat că simțiți nevoia unor experiențe, pe care în mod conștient, nu le-ați alege. Poate fi o chestiune de luni, săptămâni sau zile până când să vi se întâmple, apoi judecați persoanele sau împrejurările prin care au venit, spunând că sunt responsabile pentru ce au făcut, ceea ce este adevărat în dreptul lor. Dar și tu ești la fel de responsabil ca acea persoană sau modalitate. Dar nu ești destul de sincer nici măcar cu tine să o recunoști. Realitatea colectivă, ne atinge și privește pe toți pentru că suntem cocreatorii ei.

O să dau un exemplu. Să presupunem că există o persoană care nu stă bine cu banii. Știu, nu este un exemplu, ci o realitate, doar trăim în România. Acea persoană, este jefuită. Evident că va fi vina jefuitorului pentru acțiunea sa, indiferent de motive. E responsabil pentru propria acțiune și datorită ei, va avea de suferit cel puțin în același plan. În schimb persoana care a fost victima atacului, este responsabilă pentru ce i s-a întâmplat. Nu pentru că a lăsat banii la vedere sau că nu face destulă sală cât să o ajute să îl bată pe agresor. Ci pentru că deși noi tindem să judecăm acțiunile fizice mai presus de gesturi, acesta sunt de cele mai multe ori un răspuns al energiei degajate prin gândurile și sentimentele proprii. Acea persoană trebuie să se întrebe de ce a avut nevoie de acea experiență pentru că sigur îi este o lecție rezultată din alte motive, cum ar fi propriile gânduri, sentimente sau acțiuni.

Fiecare lucru din viața, fie că este întâmplare, persoană, obiect, eveniment; modul de operare al vieții, sau manifestare. Este un răspuns la ceva și acel ceva ești chiar tu. Sentimentul, gândul și acțiunea sunt trei elemente care ne creează viața, fie că ne convine sau nu. Și dacă nu ne convine, nu este oare pentru că nu suntem dispuși să ne asumăm responsabilitatea pentru propriiile manifestări?

Mereu s-a spus că trebuie să fim atenți la ce gandim, facem și simțim, însă mereu am perceput-o ca fiind o chestiune religioasă, fără să conștientizăm că aceste noțiuni ne ajută cu adevărat în viață și nu din cauza unei Entități Supreme care vrea ca lucrurile să fie așa, ci pentru că este util. Suntem energie și totul din jurul nostru este, la fel ca și ceea ce emanăm. De aceea ce facem este foarte important, dat fiind faptul că ceea ce oferi din interior, se va vedea în exterior, în primul rând prin ceea ce emani.

Știu e greu să ne monitorizăm fiecare gând, însă fiecare gând îți dă o anumită stare, sau sentiment, ceea ce este ușor de depistat. Dacă starea ta e negativă, schimbă gândurile. Dacă nu te poți abține din a face rău, înseamnă că ai o anumită credință sau regulă de viață care se manifestă. Dacă ai un anumit mod de operare, este pentru că ai un anumit program în calculator, dacă nu îți place ce face acel program, ori îi faci un upgrade, ori îl înlocuiești cu altul. La fel este și cu acțiunile tale. Nu te mai plânge de ele, sau nu le mai cauta scuze, dacă nu îți plac, schimbă programul care le generează, adică mentalitatea despre anumite lucruri. Dacă ești cu adevărat interesat, vei descoperi cu siguranță și care sunt acele procese interioare care generează acea realitate.

 

 

 

 

 

Sursa Foto: Wide-Wallpapers.NET

Din aceeasi categorie:

  • 10 obiceiuri care te impiedica sa fii fericit
  • Suntem eroi fara sa stim
  • Crezul parintelui