Să ne relaxăm respirând

Publicat în categoria Dezvoltare Personală

1.210 vizualizari

În secolul vitezei, mulţi dintre noi simt nevoia să evadeze şi să se relaxeze. Deşi există multe tehnici care ne pot ajuta să fim mai calmi, respiraţia conştientă este o metodă pe care o putem folosi oriunde simţim nevoia de relaxare. Această tehnică constă în principiu în a ne concentra atenţia pe inspiraţie şi pe expiraţie.

Astăzi, suflet blând, vreau să îţi prezint trei moduri de a te relaxa prin respiraţie. Fii liber să le foloseşti ori de câte ori simţi că stresul îţi întunecă gândirea.

Prima dintre ele se numeşte respiraţia „Ha” şi reprezintă o tehnică de respiraţie de eliberare şi echilibrare. Inspiră profund pe nas şi expiră pe gură folosind silaba „hă”. Practic, acest stil de respiraţie se aseamănă cu un oftat adânc. Poţi pronunţa această silabă cât de tare simţi nevoia. Repetă acest tip de respiraţie minim 5 minute şi te va ajuta să te relaxezi şi să îţi împrospătezi energia.

Cea de-a doua tehnică pe care vreau să ţi-o prezint se numeşte respiraţia egală. Aceasta se referă la a inspira pe nas numărând până la 4 şi la a expira apoi, tot pe nas, numărând din nou până la 4. Astfel, toată atenţia ta se concentrează asupra corpului tău iar mintea se relaxează. Un mod minunat de a te cufunda în starea de prezenţă.

Ultimul tip de respiraţie pe care vreau să ţi-l prezint este respiraţie pranică. În limba sanscrită, termenul de „prana” înseamnă „respiraţie” dar este folosit şi pentru a desemna termenul de „energie”. Soarele, aerul, pământul, sunt doar câteva din sursele noastre naturale de energie.Practic, această tehnică este folosită pentru a ne vitaliza corpul. Aşează-te confortabil şi inspiră pe nas numărând până la 6, ţine aerul în plămâni numărând până la 3, expiră pe nas numărând până la 6 şi apoi păstrează-ţi plămânii goi numărând până la 3. Repetă acest exerciţiu până când îţi vei simţi corpul revitalizat.

Eu am încercat aceste tehnici când am simţit nevoia de relaxare sau când mă simţeam  fără energie şi chiar am fost surprins de efectul lor asupra corpului şi minţii mele. Mă bucură nespus faptul că noi oamenii, avem „antidotul” pentru stările noastre de nelinişte chiar sub ochii noştri.

 

Te îmbrăţişez cu drag, suflet blând.

 

Sursa text: http://www.haisafimsanatosilacap.ro

Sursa foto: http://www.thewayofmeditation.com.au/wp-content/uploads/2015/12/breath.jpg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • 10 obiceiuri care te impiedica sa fii fericit
  • Suntem eroi fara sa stim
  • Crezul parintelui