Take a fresh look at your lifestyle.

Salvează-ți viața, adoptă

42

Voi oameni minunați trebuie sa avem o discuție. Da, voi cei care vă tot minunați atunci când priviți un cățel mic abandonat și alte povești.
Într-adevăr un „Doamne ajută” , ajută. Dar dacă toți am trece pe lângă săraci cu un „Doamne ajută” , Dumnezeu nu ar mai avea mâini prin care să ajute printre atâtea guri care se roagă.

Să spui un „OooOo” când vezi un pui de cățel abandonat, nu ține câinelui aceluia de foame sau iubire, este inutilă reacția ta, vrei să pari mai bun dar ești la fel de bun ca oricare care nu face nimic, doar că fără acel „OooOo”.

Știu, știu. „Un câine este chinuit la bloc”. Pai da, că în libertate și-ar trăi viața. După ce trece perioada agitației, nu ar sta cuminte ca la tine pe canapea, doar ca pe asfalt, în frig, fără mâncare și iubire. Ce ar face în plus? S-ar apuca de pictat? Nu ar face nimic nou ci doar ar avea o viață mai ușoară și plină de iubire, în casa ta, în locul oamenilor care îl izgonesc, deși acesta cere ajutor, fără să poată vorbi.

Nu spun de a lua cățeii care au supraviețuit perioadei critice și au devenit adulți. Ci de mititeii lăsați, care într-un procent foarte mare vor muri.
Unele adăposturi sunt inumane, libertatea ar fi ideala dacă ar oferi și condiții, dar nu oferă. Oferiți măcar condiții atât cât puteți, fără să priviți în jur ca altcineva să o facă primul, pentru că deja am văzut cu toții că nimeni nu o va face, așa că mai rămâi doar tu.

Oferind mâncarea ta stricată, nu te face un om mai bun. Îți este la fel să fie aruncată la gunoi sau lângă. Atitudinea ta „binevoitoare” tratează acel animal ca pe un gunoi care va face intoxicație alimentară, la fel cum și copilul tău ar fi făcut și se chinuie până să moară.

Am un cățel luat de pe stradă (adică doi, dar acum fetița are altă familie), știe să iubească, merge dresat și întotdeauna nu a ales confortul peste a sta înghesuit poate, lângă sau peste mine. Oare aleg iubirea mai presus de orice de prosti? Spuneți că le este mai bine pe stradă, nici nu mă miră că spuneți asta, având acolo atâta confort… Voi vedeți măcar că scuza voastră nu are logică?

Datorită acestui gest, au intrat și oameni noi și minunați în viața mea.

Atunci când gândești că are nevoie de lucruri scumpe, te înșeli. Da, ai salva o viață adoptând de pe stradă: Propria-ți viață. Doar o persoană care a experimentat prezența unui suflet pur ca al animalelor știe că viața lor de dinainte, le era goală. Din actul adopției crede-mă că animalul nu îți va fi vreodată recunoscător pentru că cel recunoscator ar trebui să fii tu.

Inima ta goală s-ar fi aruncat pe canapea comodității, fără scop, în fața ecranului vieții, așteptând doar ca și corpul să moară după ce sufletul oricum s-a stins. Dacă ai un animal, zâmbești, iubești, uiți de problemele imaginare și te obligă să petreci timp cu voi.

Programul de care are nevoie, te va menține organizat. Și vei învața despre tine. Un cățel este oglinda cea mai bună care să îți arate cu ce dezechilibre te confrunți. Niciodată nu animalul trebuie corectat, ci tu.

Copiii vor pleca de acasă, căsnicia se poate duce. Te poți simți singur și neiubit în viață, dar niciodată de către acest suflet care nu te va înșela sau va pleca din viața ta. Va sta acolo lângă tine mereu, fiindu-ți aproape și în cele mai groaznice momente, pe care crede-mă că ți le știe, considerându-te minunat. Este unica relație care prin decizia conștientă a fiecărui moment, te-ar alege tot pe tine, până când chiar moartea vă va despărți.

Știu, trebuie mult curaj, dar știu cum am făcut-o eu și cred că prin actul meu, am descoperit ce înseamnă curajul. Curajul înseamnă să nu gândești și să acționezi. Nu aveam un bol, bani, idee despre ce o sa fac sau ce se va întâmpla. Nu știam cu ce boală se confruntă, era parvoviroză și nici timp nu prea aveam. Am făcut-o totuși și am luat lucrurile pe rând, sau mă rog, m-au luat.

Am fost nevoita să iau decizii diferite în viață decât cele pe care le-aș fi luat altfel și acum ma bucur de ele. Așa că toate s-au rezolvat exact la timp, unicul moment când trebuie să știi soluția, este atunci când te confrunți cu problema. Dacă știi dinainte, oricum nu ajuta la nimic. Am deschis ușa celui mai bun prieten atunci când am băgat acest cățel și pe sora lui, care are o alta familie, în casă. Era o casă nu prea mare atunci dar sub al cărei acoperiș știam că trebuie să avem loc cu toții în acea iarnă (2018- 2019).

Fetița este cea cu blănița scurtă, iar el este cel vâlvoi.
Dacă prietenii nu îți pot accepta cățelul, vei ști cu ce fel de oameni ai avut de a face până acum.

Da, un cățel de pe stradă nu te va face să pari mai Cool, dacă vrei să pari de firmă, nu îți va rămâne decât să fii. Investește cu adevărat în tine, nu în aparențe și asta chiar îți va schimba până și aparențele în bine.

Fii uman, dă-ți o șansă să fii fericit fără să stai pe gânduri!

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult