Sfaturi pentru distrugerea relației

Publicat în categoria Dezvoltare Personală

816 vizualizari

Da, îți înțeleg și anticipez mirarea, dar țin să îți mărturesc că ai citit bine. Mereu s-au scris articole, cărți, s-au ținut seminarii, terapii și s-au făcut studii pentru rezolvarea problemelor din cuplu. Pur și simplu pare să nu fie toată lumea lămurită de care sunt lucrurile care te fac să distrugi o relație, așa că pentru cei ce nu și-au făcut bine înțelese intențiile, uitați aici câteva sfaturi utile pentru a o distruge.

Înainte să încep vreau să specific neapărat că acest articol se referă la relațiile care sunt încă în stadiul de interdependență reciprocă. În cazul în care tindem să așteptăm încă unele lucruri de la partener. Nu mă refer la acele relații în care tu ești unica ta nevoie, satisfăcută, iar partenerul o decizie frumoasă.

Deci haideți să nu ne mai lungim și să vedem care sunt acele câteva lucruri care te ajută să îți distrugi relația:

Inițial suntem sfătuiți să ascultăm dorințele celuilalt și atâta vreme cât nu îți fac rău, să se țină cont de ele. Ei bine uită de asta. Vine la tine rănit că îl/o doare ceea ce faci, spui sau exprimi tu? Enervează-te.

Fii o victimă mai rănită, găsești tu un motiv mărunt și imaginar dacă este nevoie, pe care o să îl repeți atât de des și dramatic până tu și partenerul veți înțelege acest lucru ca fiind major. Fă o șcenă gălăgioasă și neglijează problema reală, tranformând totul într-o ceartă inutilă și obositoare, care va face partenerul să uite de problema inițială. E ca și cum ar deveni un concurs cu a demonstra cine e cel mai rănit. Ține-te de scuza ta imaginară și nu uita, fă tu crizele mai mari. Dar vezi că nu va ține mult timp, pentru că își va aminti de problema de la care a plecat. Fă asta cât ține, inclusiv după ce nu mai ține un pic, să fii sigur/ă. Așa vei știi sigur că nu lași nici o problemă rezolvată.

Nu lăsa persoana de lângă tine să se simtă apreciată. Nu-i fă complimente, plânge-te în permanență de lucrurile negative ce le vezi în ea. Să faci asta va trebui să începi să cauți. După ce vei începe să cauți doar asta vei vedea. Persoana de lângă tine se va ofili precum o floare neudată. În schimb laudă pe altcineva, asta îi va omorî orice încredere în propria persoană și sigur îl/o va face să caute în altă parte ceea ce tu nu oferi. Dar nu îți fă griji, asta și voiai, nu?

Ridicularizează-i prietenii, pasiunile, modul de a fi și orice reprezintă acea persoană. Cine sunt eu să judec, dar dacă vei face asta împreună cu a decuraja orice gest de a-și urma visurile, sau de a face ceva îndrăzneț, fii sigur/ă că va înțelege mai bine decât crezi cu cine are de-a face. Relația va fi gata cu mult înainte ca tu să îți dai seama. E ca un meci pierdut dar care mai are și prelungiri, de dragul agoniei.

Prefă-te că nu înțelegi ce spune sau ce ai făcut. Fă asta de fiecare dată. Îl/o va scoate din minți și vei gasi un motiv să te iei de partener, și anume că ce are de face crize, în timp ce tu o spui pe un ton calm. Exact ca după un reset, și ia-ți oricâte reset-uri e nevoie și mereu fii surprins/ă de reacția celuilalt, ca și cum nu ai asistat la discuția de acum 5 secunde care a dus acolo. Să te prefaci că nu înțelegi, nu te va scuza de ceea ce ai făcut, vei fi exact la fel de responsabil/ă, însă celălalt va avea alt subiect care să îl distragă din nou, de la problema inițială.

Pune-ți prietenii/prietenele pe primul plan. Uită de partener, ține cont de orice comentariu răutăcios care nu își are locul în relațiile altora și comportă-te cu partenerul în consecință. Asta ajută binișor la distrugerea relației. Nu îți fă griji, chiar dacă pare să nu facă nimic în privința asta, este doar o chestiune de timp.

După ce ai parcurs acești pași, sau doar unul din ei, insistent, fii sigur/ă că te vei simți ca o victimă care acuză orice persoană de sex opus care se va apropia în viitor de tine și va avea potențial de a-ți fi iubit/ă. Acuză că sunt nesimțiți/te că nu se implică și mai ales nu apreciază, metaforic vorbind, trandafirul pe care i l-ai dat peste față.

Bineînțeles că sunt mult mai multe lucruri de făcut care să distrugă o relație, care de care mai subtile. Pune mâna pe studiat, succes și nu uita: Faci pertenerului/ei o favoare că îl/o scapi de o asemenea persoană care sigur nu este capabilă să se despartă pur și simplu atunci când nu mai merge. Știu, pare mult mai deranjant să auzi lucrurile pe care la faci, decât îți par atunci când le practici. Deci, succes!

17-1437111674-02-real3

 

 

(*Acest articol este scris pentru a face persoanele care trec prin așa ceva să conștientizeze că nu este în regulă. Întreabă-te dacă nu cumva treci prin asta și pleacă dacă este cazul. Acestea sunt abuzuri psihice practicate voluntar sau involuntar, mai des decât vă imaginați. Deschideți-vă ochii! Bunătatea niciodată nu a avut scopul de a te transforma într-o victimă.)

Sursa foto: Women’s Health, Huffington Post, lamenteesmaravillosa.com

Din aceeasi categorie:

  • 10 obiceiuri care te impiedica sa fii fericit
  • Suntem eroi fara sa stim
  • Crezul parintelui