Take a fresh look at your lifestyle.

Finlanda a scăpat de problema oamenilor fără adăpost

45

În urmă cu peste un deceniu, guvernul lui Matti Vanhanen decide să susţină o iniţiativă formulată de un grup cunoscut sub numele de „Patru oameni înţelepţi”, grup format de un profesor de ştiinţe sociale, de un doctor, un politician şi un episcop.

„Am decis să facem ca dreptul la locuinţă să fie necondiţionat”, spune Kaakinen. „Am vrut să demonstrăm că nu e neapărat necesar şi eficient ca problemele create de precaritate să fie rezolvate înainte ca fiecare să  aibă propria casă. În schimb, o casă ar trebui să fie fundaţia sigură, care să uşureze ulterior rezolvarea tuturor problemelor. „, a spus  Juha Kaakinen, reprezentantă a programului Y-Foundation care contribuie la construirea de locuinţe sociale, citează The Guardian.

„A fost clar pentru toată lumea că vechiul sistem nu mai funcţiona. Am avut nevoie de schimbări radicale. A trebuit să scăpăm de adăposturile de noapte şi de căminurile ce propuneau adăpost pe termen scurt. Au avut o istorie foarte lungă în Finlanda şi în toată lumea, dar am putut observa că nu contribuiau cu nimic la soluţionarea acestei probleme care continuă sa se perpetueze peste tot în lume. Astfel, am decis să inversăm ipotezele. „, mai adaugă  Kaakinen, citată de jurnaliştii britanici.   Obiectivul iniţial al raportului „celor patru înţelepţi” îşi fixase timidul obiectiv de a crea 2.500 de noi locuinţe. Într-un final au fost create 3500 de acoperişuri, iar de la lansarea proiectului, din anul  2008, numărul persoanelor fără adăpost pe termen lung din Finlanda a scăzut cu mai mult de 35%. 

sursa: The Guardian.

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult